Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Zwemloop Sluis (11/07/2009)

Op 11 juli organiseert de Triatlonvereniging ’t Zwin voor de 4de maal de Zwemloop in Sluis. De Zwemloop is een wedstrijd waarbij er 750 m wordt gezwommen en vervolgens 7,5 km gelopen. Vorig jaar mocht men 230 deelnemers verwelkomen. Op de erelijst van de Zwemloop vinden we enkele gerenommeerde triatleten terug: bij de dames Terèse van Lare (2006), Sofie Goos (2007) en Françoise Wellekens (2008), bij de mannen Jan van Vaardegem (2006), Sepp Meyers (2007) en Wim Van De Wielle (2008).

De 4de editie start om 17 uur en bestaat uit 750 m zwemmen in de Damse Vaart te Sluis. Het zwemmen gebeurt in rechte lijn en over de volledige breedte van de vaart, zonder keerpunt. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er in diverse groepen gestart.

Na het zwemmen moet men 7,5 km hardlopen. Het loopparcours bestaat uit 3 lussen van 2,5 km, waarbij men langs de vaart loopt, over de houten Parmabrug, rond en over de historische stadswallen om uiteindelijk te eindigen in het Jaagpad. Als extra uitdaging krijgen de deelnemers per ronde een trap met 38 treden voorgeschoteld.
Een pittoresk, maar pittig parcours.

Meer info op www.tvzwin.eu