Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Tweemaal zilver op O3 in Stein

Pieter Hélin en Inge Vancauwenberghe hebben respectievelijk bij de mannen en de vrouwen een zilveren medaille behaald tijdens de triatlon over de lange afstand (O3) in het Nederlandse Stein. Bij de heren ging de overwinning naar de Brit Fraser Cartmell, die finishte in een tijd van 5:30:29. Cartmell bouwde tijdens het zwemmen en het fietsen ondanks soms hevige buien  en een lage temperatuur een imposante voorsprong uit en gaf die tijdens het lopen niet meer prijs. 

 
De Brit kreeg daarbij zelfs even het parcoursrecord van Gerrit Schellens uit 2003 in zicht. Hélin legde de 3 kilometer zwemmen, 110 km fietsen en 30 km lopen af in een tijd van 5:43:30.  Hij zette hierbij de snelste looptijd van het hele deelnemersveld op de klok. De Nederlander Dave Rost vervolledigde het podium.Gerrit Schellens behaalde in zijn afscheidsseizoen een verdienstelijke vierde plaats. Ook Frederik Sleutel, Karel Pardaens en Kurt Wittemans eindigden in de top-tien. Ook Koen Hoeyberghs was voor de laatste keer present in Stein. Lange tijd zag het er naar uit dat de Mollenaar na een sterk zwemnummer zijn tweede plaats zou kunnen verzilveren maar in het laatste deel van het lopen, moest hij met pijn in de lies de strijd staken.
 
Naast Koen stapten andere toppers uit de wedstrijd. Huib Rost kwam ten val, Alun Woodward reed twee keer lek en de Hongaar Zoltan Benocs, vorig jaar nog zesde in Antwerpen, raakte onderkoeld. Ook de Deense Joan Blafoss en titelverdedigster Mariska Kramer moesten door de kou opgeven. Bij de dames stak de Witrussische Natallia Barkun de overwinning op zak met een eindtijd van 6:14:31, meteen een nieuw parcoursrecord. Inge Vancauwenberghe kwam in 6:26:47 over de streep. Het brons was voor de Tsjechische Ladislava Cisarovska.
 
De Belgen waren massaal aanwezig, met een speciale vermelding voor de Ironmanagers die weer met tientallen over de meet kwamen in voor velen hun debuut op de lange afstand.