Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
2 SMO-atleten pakken ticket voor Ironman Hawaii
Nieuws

2 SMO-atleten pakken ticket voor Ironman Hawaii

Zondag 5 juli werd de 11e editie van de Ironman Oostenrijk in Klagenfurt georganiseerd. Voor een 4e maal op rij kon de Belg Marino Vanhoenacker de overwinning wegkapen tussen de 2500 internationale atleten en deze maal ook met het parcoursrecord. De Bruggeling deed 8u01 over de 3,8km zwemmen, 180 km fietsen en de afsluitende marathon.

joury_gokel_im_oostenrijk09.jpgTwdominic_de_caluw_im_austria09.jpgee atleten van het SMO-Triatlon Team Meetsjesland stonden aan de start met ambities. West Vlaming Joury Gokel nam voor de tweede maal deel in Karinthië en Eeklonaar Dominic De Caluwé maakte zijn IM-debuut. De Meetjeslanders konden stelselmatig opschuiven naar voor en zo mee spelen in de voorste gelederen. Beiden werkten een meer dan voortreffelijke wedstrijd af en finishten als eerste en tweede in hun age group (heren 30-34 jaar). De 29-jarige Gokel uit Torhout werd 18e in het totaalklassement, in een tijd van 8u50 gevolgd door de leraar Lichamelijk Opvoeding De Caluwé als 24e in een tijd van 9u02. Beiden kwalificeerden zich hierdoor voor de Ironman van Hawaï in oktober. Een andere Meetjeslander, SMO-atleet Filip Lasoen  (Eeklo) ging van start in de Ironman Frankfurt en werd knap 123e in het totaal klassement in een eindtijd van 9u35′. "Nu gaat er voor onze atleten voor enkele dagen de riem af en kunnen ze rustig verder werken naar het Belgische Kampioenschap lange afstand, volgende maand in Eupen. Beide atleten kunnen hun seizoen dan hopelijk in schoonheid afsluiten aan de andere kant in de Moeder der triatlons" aldus een fiere teammanager Jan Savat.

Meer informatie: www.smo-triatlonteam.be