Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Duursportfeest in Kortrijk

Aan de Lange Munte in Kortrijk komen de liefhebbers van duatlon en triatlon volledig aan hun trekken dit weekeinde. Zaterdag organiseert KTDC het Belgisch kampioenschap duatlon en zondag is er de kwarttriatlon, één van de weinige stayertriatlons die overblijven op de Belgische kalender. Het is dan ook niet voor niets dat een aantal toppers aan de start zullen staan. Maar wat vooral opvalt is de populariteit van de zogenaamde recreatieve wedstrijden. Zaterdag zit de sprintduatlon volledig vol en ook de recreatieve triatlon zondagochtend krijgt veel deelnemers.

De duatlon- en triatlonhappening begint zaterdagochtend om 11 u. met een klapper. Op het Belgisch kampioenschap duatlon verdedigt Joerie Vansteelant zijn titel. Na een periode van ziekte en blessure is de wereldkampioen lange afstand weer op zijn vertrouwde vormpeil. Hij zal zaterdag moeten afrekenen met vooral Antoine Duvivier, Nicolas d’Harveng en Jochen Neyrinck. Ook Armand Vandersmissen en Jeremy Boulogne, de nummers één en twee van Wevelgem, staan aan de start. Bij de dames gaan regerend kampioene Anja Buysse en Veerle D’Haese voor het eerst dit seizoen de confrontatie aan met seizoensrevelatie Kim Vandewaetere. Ook Biance Bellekens mag podiumambities koesteren. Om 15u30 volgt dan de recreatieve wedstrijd, inclusief duo- en bedrijvenduatlon.

Zondag start de happening met de sprinttriatlon om 11 u. Vanaf 15 u. duiken de elites het water in voor de kwarttriatlon. Het is één van de weinige stayertriatlons die overblijven op de kalender en dat verklaart misschien waarom een aantal internationale toppers aan de start staan. Zo nemen Nederlands kampioen Bas Diederen en Fransman Guillaume Gillodts het op tegen onze landgenoten Kjell Verleysen en Ludovic Dernier. Beide internationals zijn hongerig na het EK van vorige week en zullen zeker aanspraak maken op de zege. Ook van Tim Brydenbach, Stijn Demeulemeester en Bart Colpaert mogen we vuurwerk verwachten. Bij de dames wordt het wellicht een strijd tussen de dame in vorm Joke Coysman (winnares vorige jaar) en haar uitdaagsters Alexandra Tondeur (vice Europees kampioene duatlon bij de beloften), Marjolein Truyers, Karolien Geerts en Celine Rositano.

Alle informatie over het duursportfeest in Kortrijk vind je op www.duatlonentriatlonhappeningkortrijk.be