Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Demonstratie van Dernier in Kortrijk

Het langverwachte duel op Belgische bodem van internationals Kjell Verleysen en Ludovic Dernier leverde een spannende wedstrijd op in Kortrijk. Dernier stapte samen met Bart Colpaert als eerste uit het water. Verleysen verloor ruim 50 seconden in de zwemproef, maar kwam wel terecht in een uiteindelijk elf man sterke achtervolgende groep. Die zag Ludovic Dernier op de fiets verder wegrijden, mede dankzij het afstopwerk van maar liefst vijf TRIGT-atleten bij de achtervolgers. In het lopen bewees Dernier definitief tot de Belgische top te behoren. Hij bleef uit de greep van de oprukkende Kjell Verleysen en pakte na Seneffe zijn tweede zege van het seizoen. Yeray Luxem werd knap derde.

Bij de dames zette de jonge Karolien Geerts een indrukwekkend fietsnummer neer. De kopgroep van vier na het zwemmen werd halfweg uitgedund tot twee. Eerst moest Lieve Paulus-Cappaert afhaken, maar die wist zich wel als eerste veterane op de vierde plaats te handhaven. Celine Rositano, die voor de wedstrijd aankondigde dat 2009 haar afscheidsseizoen wordt, moest in de derde fietsronde ook Karolien Geerts laten gaan. Alleen Belgisch kampioene Joke Coysman wist het wiel van Geerts te houden, om nadien in de eerste loopronde al een beslissende kloof te slaan. Coysman pakte zo vlot haar derde zege van het seizoen, voor een blije Karolien Geerts en een moegestreden Celine Rositano.

Ludovic Dernier gaf na de wedstrijd aan dat hij genoten had van het fietsnummer op het zware parcours met veel tegenwind. Bovendien liet hij en passant weten dat hij zijn zinnen gezet heeft op het BK in Izegem op 15 augustus. Met wat hij in Kortrijk liet zien, mag de concurrentie gewaarschuwd zijn. Ook Kjell Verleysen piekt naar de kampioenschappen. "Vandaag ging het lopen niet zo vlot als ik zelf wou en na het zwemmen was de strijd eigenlijk al gestreden. Met zoveel TRIGT’ers voorin was er van achtervolgen in het fietsen nauwelijks sprake. Die mannen hielden de benen bijna stil en zaten gezellig met elkaar te babbelen. Ik maak nu van het BK sprint op Linkeroever mijn volgende hooddoel om er mijn titel te verdedigen", aldus Kjell.

Atriac kwam sterk voor de dag, met Yeray Luxem die bewees dat hij enorm gegroeid is. Zijn offroadprestaties sijpelen niet altijd door tot in het triatlonwereldje, maar in Kortrijk bevestigde hij met een glansprestatie dat hij tot de top behoort. Ook David De Grooff ging vlot mee met de achtervolgende groep. Een sterk lopende Stijn Demeulemeester hield hem nog uit de top-tien, maar de jongeman uit Wilrijk liet een mooie indruk na. Ook Bart "Colpie" Colpaert deed het uitstekend, net zoals Chris Schepers en Kevin Maggen.