Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wedstrijdverslag Vilvoorde (Joris Sels)
Uncategorized

Wedstrijdverslag Vilvoorde (Joris Sels)

joris_sels_vilvoorde2.jpgVoor vele is een 1/8ste triathlon te min, voor andere een uitdaging. Ikzelf hou wel van deze afstand, hoewel ik mezelf zie als een amateur geniet ik wel van de nodige steun in mijn sport. Ik dank dan ook mijn sponsors voor hun vertrouwen in mij.

Na zeven jaar mocht ik eindelijk de 1/8ste triatlon (0,4 – 20 – 5,2) van Vilvoorde nog eens op mijn naam schrijven. In de afgelopen jaren heb ik er vijf top-5 plaatsen, 3 podiums algemeen behaald. Ik kan wel zeggen dat ik deze wedstrijd zo’n beetje ken. De start was om 15u, Om 13u ben ik nog wat gaan losfietsen en het parcour verkennen, hier heb ik nog zo’n 400ml Energy Boost gedronken. Voor de rest heb ik water gedranken tot zo’n 10′ minuten voor de start, toen heb ik een Squeezy cola genomen

Van de start ging alles perfect, ik lag tot 125m mee in de kopgroep. Aangezien het maar 400m zwemmen was, kon ik de aansluiting blijven vinden en kwam ik als als 7de uit het water en begon de inhaal race.

De eerste fietsronde was echt een inhaalrace, naar het einde toe van de 2de ronde was mijn 4de demarage tijdens de fietsproef de goeie en kwam ik met een lichte voorsprong de wisselzone binnen en zo kon ik met mijn goeie wissel de afstand behouden en de loopproef ingaan. Na 1km nog snel een Squeezy Cola Gel en de het tempo verzwakte niet… opgelucht en brullend van vreugde ben ik de laatste 25m naar de meet gelopen in een tijd van 58’36".

Snel nog een drinkbus Trainingsformula en ik ben 1u30′ later ook nog gestart op de 1/4 triatlon als training. Hier heb ik heel de wedstrijd als knecht gewerkt voor mijn clubgenoot Willy Blommaert, de oudste deelnemer op de 1/4 in Vilvoorde.

De link verwijst u naar de uitslag; http://www.chronorace.be/web2/Files/4203.pdf

Nu mijn eerste piek en doel gehaald is, ga ik nu wat gas terugnemen en mijn volgende doel op 9/08 te Lommel proberen tot een redelijk goed eind te brengen. Mijn 2de piek heb ik wel pas vast gelegd op 29/08 te Almere. Deze 1/1 triatlon is mijn uitdaging dit jaar.