Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Matthias Laureys: “Dit is waar ik het voor doe!”
Uncategorized

Matthias Laureys: “Dit is waar ik het voor doe!”

Matthias Laureys was zo fier als een gieter op zijn allereerste triatlonzege. De nieuwkomer in de internationale juniores-selectie won de jeugdwedstrijd in Oudenaarde en wij vroegen hem om een verslagje toe te sturen. Door een vreemde speling van het lot kwam het in onze spambox terecht, maar gelukkig checken we die af en toe ook nog. En onder het motto "Beter laat dan nooit" dus bij deze het verslag van een gelukkige Matthias: "Vandaag kwam de triatlon van Oudenaarde aan de beurt. Ik had goede benen, beter dan vorige week in Echternach, maar dat ik zou winnen had ik nooit durven dromen. De wedstrijd was vrij goed bezet dus had ik voor mezelf een top 5 plaats in gedachten."

"Toen we aankwamen in Oudenaarde was het weer nog goed maar tijdens het inrijden, kreeg ik een goede bui over mij hoofd. Gelukkig droogde het parcours op zodat het minder gevaarlijk werd. Mijn start in het zwemmen was de beste die ik dit jaar al gehad heb. De goede conditie en mijn splinternieuwe ZOOT Zenith zorgden ervoor dat ik voor het eerst dit jaar bij de kopgroep uit het water kwam met toch enkele goede zwemmers zoals Thomas Jurgens en Victor Campenaerts.

In het fietsen vandaag had niemand echt veel zin. Victor slaagde erin om weg te rijden van ons en had op het einde van de 20k ongeveer 1 minuut voorsprong op een grote groep waarin alle favorieten zaten. Zonder echt veel te moeten werken kon ik de loopschoenen aandoen om te beginnen lopen. Het lopen vandaag was gewoon super en na ongeveer 1,5k had ik de koploper te pakken en kon ik mijn voorsprong op Tim Van Hamme uitbouwen tot 20sec. Dolgelukkig overschreed ik de finish als eerste. Het gevoel was gewoon onbeschrijflijk. Dit zijn de momenten waar ik het voor doe. Al het harde trainingslabeur is het gewoon waard.

matthias.jpg

Nu ga ik een paar dagen recuperen en daarna beginnen we te trainen voor het BK in Izegem met als tussendoortje het BK sprinttriaton voor elites in Antwerpen." aldus Matthias.