Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Belgische top op Linkeroever

Hoewel er deze week her en der atleten zijn die van zich laten horen, is het vooral stil wat pronostieken betreft voor het BK sprinttriatlon in Antwerpen zaterdag. Volgens ons komt dat vooral omdat op Linkeroever zowat de hele Belgische top op de korte afstand aan de start verschijnt. Alleen Peter Croes ontbreekt op het appel wegens hoogtestage in Font-Romeu in de laatste rechte lijn naar de WCS in Londen. Een voorspelling maken is dan ook quasi onmogelijk. Bij de mannen zijn er een twintigtal kandidaten voor het podium, bij de dames zijn een achttal atletes erg aan elkaar gewaagd.

De enige naam die met regelmaat valt, is die van Bart Aernouts. In zijn eerste volledige triatlonjaar heeft hij al vijf overwinningen te pakken en hij bewees over een fenomenale loopsnelheid te beschikken in Brno. Ludovic Dernier en titelverdediger Kjell Verleysen  worden wellicht zijn belangrijkste uitdagers, maar Stijn Goris brengt een aantal van zijn topsportschool-toppers mee aan de start en Simon De Cuyper, Yeray Luxem, Tom Mets, Marc Geerts, Lander Dircken, Koen Veramme en seizoensrevelatie Pieter Heemeryck mogen we ook voorin verwachten.

Bij de dames wordt het uitkijken naar toptalent Sofie Hooghe, tiende op het EK bij de juniores een paar weken geleden. Ze gaat de uitdaging aan tegen onder andere titelverdedigster Celine Rositano, Karolien Geerts, Joke Coysman, Jolien Lewyllie en thuisatlete Katrien Verstuyft.

Wij verwachten alleszins een snelle en spannende wedstrijd, met goed weer en veel publiek. Afspraak nu zaterdag 1 augustus op Linkeroever. De zwemstart gebeurt aan het Galgenweel om 16 u. voor de mannen en 16u05 voor de vrouwen. De aankomst is dezelfde als die van de Antwerp Ten Miles.

Meer informatie vind je hier