Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Koen Demyttenaere: “Nooit zo laat aangekomen”

Vorig jaar was hij als winnaar van zijn agegroup één van de uitblinkers in de Marc Herremans Classic. Dit jaar startte Koen Demyttenaere in de wave van de profs, maar dat bracht hem geen geluk. Toch volbracht hij zijn gevecht in de achterhoede op karakter. Voor ons maakte hij dit verslag van de 70.3 Antwerp Ironman: "Gisteren had ik een pechdagje! Goed gezwommen achter de pro’s aan, redelijk uit het water gekomen, ik zag het wel zitten… Tot ik na enkele honderden meter plat reed en het gesukkel begon."

"Eerst heb ik geprobeerd deze zelf te herstellen, verder gereden, toch weer lek, dus helemaal teruggelopen naar de wisselzone en daar een nieuwe tube op laten leggen. In de uitslag sta ik met de 64ste zwemtijd, maar ik neem aan dat ik rond de 400ste positie lag eer ik echt kon vertrekken (335ste na eerste checkpoint tijdens fietsen)… Bijna 20′ waren voorbij gegaan.

Tijdens de fietsproef heb ik dan eigenlijk redelijk rustig gereden (omdat het toch min of meer om zeep was) en gewoon wat tempo gereden, min of meer op mijn gemak. Waarna ik vervolgens een zwarte kaart aangesmeerd kreeg! Terwijl telkens de moto eraan kwam ze mij allemaal voorbijstaken; een tof spelletje…

Tijdens de halve marathon heb ik dan nog wat doorgelopen, 1h27 inclusief wissel en straflus valt nog wel mee dus. 110de over de finish, ik ben nog nooit zo laat aangekomen… Maar een seizoen kan je zo niet afronden, dus ga ik nog een halve in Keulen doen… en geloof me,  ’t zal donderen 😉 En zelf starten in ieper zal ik wellicht maar moeilijk kunnen laten…" aldus pechvolgel Demyttenaere.