Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Belgisch kampioenschap duatlon in Wetteren (13/09/2009)

Op zondag 13 september 2009 wordt in en rond recreatiedomein De Warande te Wetteren het Belgisch Kampioenschap Duatlon over de sprintafstand gefietst en gelopen. De wedstrijd bestaat uit 5 km lopen, 22km fietsen en nog eens 2,5 km lopen.

Enkele uren voor de titelstrijd staat ook de Duatlon van Wetteren, een wedstrijd voor recreanten op het programma. De organiserende club Triatlon & Duatlon Wetteren hoopt dat heel wat sportievelingen zich zullen laten verleiden om eens van de duatlonsport te proeven. Uiteraard komen ook de jongeren aan hun trekken tijdens de jeugdwedstrijden.

De eerste jeugdwedstrijden gaan van start om 12u00. Het startschot voor de recreatieve duatlon wordt gegeven om 13u30 en de strijd om de kampioenstitel neemt een aanvang om 15u30.

De duatlon van Wetteren is in 2009 aan haar 2e editie toe. Vorig jaar haalde Jochen Neirinck uit Menen het van thuisduatleet Pieter Bracke na een bijzonder spannend wedstrijdverloop. 
Het organisatiecomité samengesteld uit een enthousiaste groep vrijwilligers is al maandenlang aan het werk om er een schitterende editie van te maken. Het wordt een spectaculaire wedstrijddag in een prachtig, uitdagend en verkeersveilig kader.
In vergelijking met vorig jaar is er deze keer een nog aantrekkelijker fietsparcours, een verkeersvrije omloop, een nieuwe wisselzone en finish en een vroeger startuur. Verder blijft de accommodatie van recreatiepark De Warande en het spectaculaire loopparcours behouden.

Wedstrijdprogramma

•    12.00:  Jeugdduatlon voor Iron Kids:
•    12.30: Jeugdduatlon* voor Jeugd B en Jeugd C (2,5 km run, 10 km bike, 1,25 km run)
•    13.30: Jeugdduatlon* voor Jeugd A en Juniores + Recreatieve duatlon (5 km run, 20 km bike, 2,5 km run)
•    15.30: Belgisch Kampioenschap 1/8 Duatlon*** (enkel met licentie/ 5 km run, 20 km bike, 2,5 km run/ 1800 euro geldprijzen)

Inschrijven
Op dit ogenblik zijn er enkele probleempjes met de website www.triatlonduatlonwetteren.be . Deze problemen zullen opgelost zijn nadat de webmaster terugkeert uit verlof. Vanaf dan kan u er terecht voor meer info. Inschrijven kan nu reeds op deze site . Het aantal inschrijvingen per wedstrijd is beperkt. Op voorhand inschrijven is de boodschap!