Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bart Aernouts en Karolien Geerts “Sterke Peeren”

UPDATE : uitslagen toegevoegd onderaan het artikel

De derde editie van de Sterke Peer Triatlon van Wuustwezel barstte zaterdag bijna uit zijn voegen. Mooi weer, veel volk en heel veel atleten maakten er een succeseditie van. In de sprinttriatlon stond er geen maat op Bart Aernouts. De BE GOLD-atleet pakte zijn zesde overwinning van het seizoen. In de 750 meter zwemmen nam Bart Colpaert het initiatief, met jonge Wuustwezelaars Sten Goetstouwers en Marten van Riel op iets meer dan een minuut. Bart Aernouts volgde daar niet ver achter, met in zijn zog een legertje Planet X atleten. Ook Karolien Geerts kende een sterke zwemstart.

In het fietsen kon Bart Colpaert het vooraan twee ronden uitzingen, maar in de slotronde zag hij Bart Aernouts aansluiten. Die liep vlot weg van Colpaert en won met overmacht. Colpie werd knap tweede en bewees dat de vorm goed zit voor zijn thuiswedstrijd in Izegem volgende week. Bij de achtervolgers kregen we een spannende strijd. Wim van de Wielle pakte het brons en een tevreden Bart Schrooyen was goed voor een vierde plaats, voor Mario Appermans. Bij de dames deed Karen Steurs een éénmalig heroptreden in haar eerste triatlon sinds 2002. Ze kwam als derde uit het water, maar rukte in het fietsen op naar de tweede plaats. De zege van Karolien Geerts kwam niet in gevaar, maar Karen hield de jonge belofte Annelies Henderickx wel mooi af in de strijd voor het zilver.

Bij de trio’s won het favorietenteam met Katrien Verstuyft, Jeroen Dingemans en Lander Dircken. Ook de demonstratie van Kenny Belaey in het trial-mountainbiken werd fel gesmaakt. En terwijl wij dit verslag maken, wordt er nog ongetwijfeld hard doorgefeest in de traditionele after party.

pdf Uitslag Sterke Peer – Scratch
pdf Uitslag Sterke Peer – per reeks
pdf Uitslag Sterke Peer – per categorie