Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Anthony Le Duey klopt Joerie Vansteelant

In de Powerman Vlaanderen leek het scenario zondag ideaal te verlopen voor topfavoriet Joerie Vansteelant. De tweevoudige wereldkampioen lange afstand ging vlot mee in de eerste run en kon daarna op de fiets als vanouds gaan uithalen. Maar dat was zonder Anthony Le Duey gerekend. De Fransman, vorig jaar nog vierde op het WK in Geel, bleef Joerie op de huid zitten. Zo dicht zelfs dat hij een zwarte kaart kreeg voor stayeren tijdens de eerste fietsronde. In de volgende drie ronden bleven ze bij elkaar en ondanks de penalty lap voor de Fransman ging Le Duey al na één ronde lopen overtuigend aan kop. Joerie Vansteelant, in volle voorbereiding op Zofingen, zag ook in de slotronde nog Portugees Lino Barruncho over zich heen komen. 

Le Duey was overgelukkig met zijn eerste Powerman zege, zeker omdat hij het op Belgische grond in het hol van leeuw Vansteelant presteerde. Barruncho pakte zijn derde podiumfinish in Geel in vijf jaar, net zoals in 2004 was het zilver voor hem. Joerie pakte brons, Aksel Nielsen werd vierde voor een sterk presterende Soren Bystrup en Armand van der Smissen.

Van de Belgen streden Roel Pauwels en veldloper Pieter Rijnders lange tijd voorin. Roel moest leeggestreden opgeven, Pieter ging in de eerste run goed mee en ook zijn fietsen viel goed mee in zijn duatlondebuut. Met een twaalfde plaats was hij best tevreden. Frederik Sleutel en beste belofte Wim de Cort eindigden ook in de top vijftien.

Bij de dames pakte age group wereldkampioene Emma Dews haar mooiste overwinning van haar carriére. De Britse behaalde haar eerste zege bij de elites en dus haar allereerste Powermantitel. In de eerste run moest ze een drietal laten voorgaan, maar in de 60 km fietsen haalde ze verschroeiend uit. Haar landgenote Michelle Parsons werd, na anderhalf jaar inactiviteit door blessure, knap tweede, voor Susanne Svendsen. Onze nationale kampioene Veerle d’Haese pakte een mooi vierde plaats. Inge Coeck was tweede Belgische op een zesde plaats.

In de City duatlon won Filiep Parein voor Wim Vanleene en Michael Van Nieuwenhuyze. Bij de dames was Griet Terryn de sterkste.

Uitslag Powerman