Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Demonstraties Coysman en Vander Hoogerstraete
Nieuws

Demonstraties Coysman en Vander Hoogerstraete

joke_gent.jpg tom_gent.jpg

Foto’s komen later deze week online

Meer dan 1000 atleten, van absolute recreant, tot competitieve atleten konden vandaag hun triathlonhartje ophalen in en om de Blaarmeersen in Gent. Na een recreatieve triathlon in de ochtend, werd om 11u30 de strart gegeven voor een Ladies Only triathlon.  O.a. het Irongirls project zorgde er dit jaar voor dat meer en meer dames de weg vinden naar onze sport. Maar liefst 250 dames gingen in hun eigen wedstrijd van start.

De wedstrijd werd van start tot finish gedomineerd door Joke Coysman. Coysman had na de eerste wissel wat technische problemen met de fiets, maar kon het euvel verhelpen. Ze kreeg geen enkele bedreiging uit de achtergrond en pakte de zege zonder veel problemen. De strijd voor de 2e plaats was iets heviger. De ervaren Françoise Wellekens moest het afleggen tegen het aanstormende, jonge geweld. Aanvankelijk kwam de bedreiging van Melanie Matthys. Maar de loodzware trainingen in het leger deze week, hadden blijkbaar geen goeie invloed op haar prestaties. Melanie moest in het lopen wat gas terug nemen en de Izegemse Ine Couckuyt voor zich laten. Couckuyt kwam nog dicht bij Wellekens, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de 3e plaats.

1) Joke Coysman
2) Françoise Wellekens
3) Ine Couckuyt

pdf Download de uitslag van de damesrace

Bij de mannen ging SMO’er Tom Vander Hoogerstraete als een torpedo vandoor. Na amper 750m zwemmen, had hij al een gat van ongeveer een minuut op achtervolgers Philippe Malcolm en Gilles Cottyn. Op zijn tijdritbolide deed Vander Hoogerstraete er nog een schepje bovenop. Hij reed in zijn eentje een gemiddelde van boven de 42km/h en kon zo zijn voorsprong nog laten groeien tot meer dan 3 minuten. Met 58’35" bleef hij als enige onder de magische grens van 1u. Vander Hoogerstraete is duidelijk klaar voor Knokke. In de strijd voor de plaatsen 2&3 bleef het een nek-aan-nek race tussen Malcolm en Cottyn. Pas in de laatste meters kon Philippe Malcolm het voordeer in zijn richting buigen en pakte nipt het zilver, voor Gilles Cottyn.

1) Tom Vander Hoogerstraete
2) Philippe Malcolm
3) Gilles Cottyn

pdf Download de uitslag van de sprinttriathlon

Als toetje mochten ook nog een 70 tal trio’s strijden in hun estafette triathlon.

pdf Download de uitslag van de trio’s