Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Dirk Baelus en Mieke Dupont winnen Limburg226

pdf Download de definitieve uitslag per reeks

Na zijn zege in zijn age group in de Ironman van Japan was Dirk Baelus één van de favorieten voor de zege in de Limburg226. De eerste volledige triatlon sinds 2000 in ons land werd gekenmerkt door een enorm hoog tempo op de fiets. Vooral Dave Vanhove gaf flink gas en ging in no time over de leider na het zwemmen Jan Decock heen. Beide atleten stapten later uit, net zoals Wim de Doncker (knieblessure). Daardoor kregen we in de afsluitende marathon na kilometer 30 een zeer spannende strijd met vier atleten binnen een marge van drie minuten. Dirk Baelus toonde zich daarbij de snelste loper en hij pakte de eerste en meteen mooiste overwinning in zijn carrière in 9u06’55. Karl van Biervliet maakte indruk door op zijn debuut meteen zilver te pakken in 9u08’04. Marc Pollet werd 41 seconden later derde nadat hij lange tijd aan de leiding liep. 

Dieter Hauwaerts was de verrassende vierde en Kurt Wittemans werd vijfde. Annemarie Dupont werd zesde algemeen en natuurlijk eerste vrouw. De wedstrijd verliep perfect voor het Brugs Mieke, die ruim onder de vooropgestelde tien uur bleef.

In de halve was Tim Brydenbach de sterkste, voor Frederik Sleutel en Bart Colpaert. De Duitse Birgit Jacobi won bij de dames en klopte Peggy Claerbout in de laatste twee kilometer. Caroline Devos was derde.