Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Voorbeschouwing BK sprintduatlon te Wetteren
Nieuws

Voorbeschouwing BK sprintduatlon te Wetteren

flyerbkduatlon.jpg

De vooruitzichten voor de Duatlon van Wetteren van aanstaande zondag zien er voortreffelijk uit. Op dit ogenblik ontving de club van medeorganisator en regerend Belgisch Kampioen Winterduatlon Lange Afstand Pieter Bracke liefst 217 voorinschrijvingen. Bijna 4 keer zo veel dan bij de eerste editie van vorig jaar.

Tijdens de Wetterse duatlon komen zowel recreatieve als competitieve sporters aan hun trekken. Van 12u00 gaan de eerste jeugdwedstrijden van start. Om 13u30 is het de beurt aan de recreanten om hun duatloncapaciteiten te testen en de kers op de taart wordt het Belgisch Kampioenschap Sprintduatlon waarvan de start om 15u30 gegeven wordt.

Proeven van duatlon

Om de drempel te verlagen en iedere sportieveling de kans te geven om deel te nemen, werd gekozen voor de sprintformule waarbij de deelnemers eerst 5 km  lopen, daarna 22 km fietsen om te eindigen met nog eens 2,5 km lopen. Aan het hoge aantal voorinschrijvingen te zien blijkt de recreatieve Duatlon van Wetteren een schot in de roos te worden. Dankzij deze organisatie zullen zondag alvast heel wat mensen een eerste maal proeven van de duatlonsport.

Topsport tijdens het BK sprintduatlon

Het BK sprintduatlon in Wetteren wordt ongetwijfeld één van de hoogtepunten van het nationale duatlonseizoen. Ondanks de afwezigheid van Joeri Vansteelant en Antoine Duvivier zal er zeker geen pannenkoek met de Belgische titel zal gaan lopen. Het wordt uitkijken naar de prestaties van veldloper Pieter Rijnders en triatleet Michaël Rosu. Ook voor de Wetterse delegatie met Tim Vijverman, Wesley De Mulder, Guy D’heer, Dirk Verleyen en Benny Coopmans zijn de verwachtingen hoog gespannen. Voor duatlonmonument Coopmans wordt het BK wellicht de laatste duatlon op de weg.

Bij de dames zijn alle ogen gericht op topfavoriete Griet Terryn, maar ook de Zeelse Charlotte Van De Velde mag na haar overwinning in de duatlon van Viersel tot de favorieten gerekend worden.

Scouts sjorren unieke aankomstboog

De organiserende club hoopt dat zondag zowel deelnemers als toeschouwers een prachtige dag mogen beleven in en rond De Warande in Wetteren. Het parcours, aankomst en wisselzone ondergingen kleine wijzigingen om de wedstrijd nog aantrekkelijker te maken. Alleen al de spectaculaire aankomstboog die door de scouts van Wetteren in elkaar gesjord zal worden, is een reden om aanstaande zondag naar De Warande in Wetteren te trekken.

Programma:

12u00: powerkidsduatlon
13u30: jeugd c en b
13u30: Recreatieve DUATLON VAN WETTEREN + Jeugd a en junioren
15u30: BK 1/8 duatlon

Meer info via www.triatlonduatlonwetteren.be