Simon De Cuyper 32ste op WK beloften

Het Australische Gold Coast staat deze week helemaal in het teken van triatlon, met de finale van de Dextro Energy WCS en de wereldkampioenschappen in de verschillende categorieën. Vanochtend onze tijd mocht de eerste Belg in actie treden. Simon De Cuyper pakte een 32ste plaats op het WK bij de beloften. In het zwemnummer verloor de enige Belg in het 61-koppige veld al ruim anderhalve minuut op de koplopers. Tijdens het fietsen maakten de Duitsers er een tactische race van zodat Simon er niet meer in slaagde terug te komen. Met een 32’39 zette hij nog een aardig loopnummer neer. De Duitse tactiek kende overigens succes. De verrassende Franz Löschke werd wereldkampioen. Bij de dames won de Britse Hollie Avil. Er deden geen Belgische dames mee.