Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

20 landgenoten op Senior Games 2009

20 landgenoten verschijnen morgen aan de start van de Olympische triatlon op de Senior Games 2009 in het Nederlandse Middelburg. Voor wie het event niet kent: de Senior Games zijn de Olympische Spelen voor 50-plussers. De Spelen mogen rekenen op een internationaal gezelschap van 1500 atleten die aantreden in één of meerdere van de 22 sporten die deel uitmaken van het officiële programma. Daarnaast staat ook nog een recreatief programma op de agenda. De oudste deelnemer is de 100-jarige Amerikaan Roger Gentilhomme. In september strijdt hij om het Senior Games kampioenschap bij zowel tennis als bowlen.

Het idee voor de Senior Games komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het was van meet af aan  niet de bedoeling van de organisatoren om een evenement voor recreatieve sporters, op poten te zetten, maar te mikken op senioren die sport bedrijven op een zo hoog mogelijk niveau. Uitdaging heet dat, daarom staan de spelen ook open voor oud profs die hun professionele sportcarrière hebben beeindigd. Zo behaalde Rob Barel in het eerste event waaraan hij deze week deelnam meteen goud. De ex-Europese kampioen won de olympische mountainbike proef. 

Met het oog op de Senior Games selecteerde de VTDL 21 atleten in diverse leeftijdscategorieën. Eén ervan viel te elfder ure uit door ziekte.

De landgenoten die bij de heren aan de start verschijnen zijn in alfabetische volgorde Piet Allaert (TTK, 1957), Luc Belmans (KTT, 1958), Alfred Kerckhofs (KTT, 1940), Johan Dely ( DVB, 1956), Piet Depauw (TTK, 1953), Jean-Claude De Pooter (SP&O, 1955), Jozef Gouwkens (GETC? 1953, Pieter Heyrman (ATRIAC, 1957), Robby Janssen (ZLTC, 1953), Geert Jonckheere (12BO4, 1957), Christian Lameir (TTG, 1958), Rudy Meuris (KTT, 1959), Marnix Vandepitte (KTDC, 1956), Guy Vandenbogaert (KTDC, 1947), Carlo Vandenbussche (IM2008, 1952), Ludo Van Gestel (GLH, 1948), Luc Van Maele (TTK, 1959), Yvon Verkoyen (3KTL, 1954) en Marc Verwimp (GETC, 1958).

Bij de dames staat Renilde Verryckt (BTT, welke idioot verzon ooit de regel om een dame haar leeftijd te vermelden?) en aan  de start.

Hoewel we zelf niet aan leeftijdsvoorwaarden voor een start voldoen, trekken we dit weekend zelf naar Zeeland voor verslag.