Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview met Marc Herremans
Uncategorized

Interview met Marc Herremans

marc-185.jpgMarc Herremans gooide dit jaar zijn triathlon-kap over de spreekwoordelijke haag. Na enkele zware, maar mooie jaren als triatleet, wordt het voor Herremans onmogelijk om het zelf sporten te blijven combineren met de vele activiteiten waar hij zijn schouders onder zet.

Met de Ironman van Hawaii in het verschiet vonden we het tijd om nog eens met Marc te gaan praten. Een interview:

3athlon.be : De ironman van Hawaii staat voor de deur, wat is jouw pronostiek?

Marc : Volgens mij zijn we van Belgische zijde wederom ijzersterk aanwezig (spijtig dat de nationale pers dit niet inziet). Met Marino en Luc hebben we 2 kanshebbers voor top 5. Bert en Frederik moeten op een goede dag eveneens meestrijden voor een top 10 plaats. Ik zal in ieder geval van achter m’n pc de prestaties van al onze landgenoten volgen. Langs deze weg wil ik in ieder geval iedereen van harte geluk toewensen.

3athlon.be : Stop je definitief met triathlon? Was je een beetje uitgekeken op de sport?

Marc : Ik heb het momenteel zo druk dat ik niet weet hoe ik het allemaal zou moeten combineren. M’n leven is de eerste 4 jaar na m’n ongeval eigenlijk onmenselijk zwaar geweest en daar betaal ik nu fysiek ook de tol van. Mijn grootste concurenten in Hawaii zijn echte freaks die enkel met triathlon bezig zijn. Om die te kloppen moet ik alles opzij schuiven. Maar daarvoor is m’n leven me te kostbaar; ik wil zoveel mogelijk doen en meemaken. Het nieuw is er trouwens voor de meesten af en dus valt sponsoring weg. De federatie heeft me ook nooit gecontacteerd om me te steunen of mijn ervaringen aan te wenden. Eigenlijk een combinatie van veel factoren dus. Maar wie weet keer ik ooit nog terug, ’t is tegenwoordig in hé om come-backs te maken;-)

3athlon.be : Heb je zowiezo nog sportieve ambities?

Marc : Ik blijf dagelijks trainen om gezond te kunnen blijven. Ik zou nog heel graag terug naar El capitan gaan om de top te bereiken. Verder is het een droom om met m n maatje Joél Smets aan zijspanraces te gaan doen 😉

3athlon.be : Waar ben je dan wel zoal mee bezig?

Marc : Ik doe geen competitie meer, maar ben dagelijks wel een 3 tal uren aan het trainen en revalideren. Daarnaast werk ik aan de organisatie van Antwerpen Ironman 70.3 en Sterke peer triathlon Wuustwezel. Ik geef heel wat uiteenzettingen voor bedrijven. Ik ben nog heel veel bezig met To Walk Again. En ik heb dit jaar het project 185 opgestart, waarbij ik atleten begeleid.
 
3athlon.be : Ja, afgelopen jaar zagen we diverse jonge triathleten verschijnen in One Eight Five outfit, wat houd dit juist in?
 
Marc : 185 is het nummer waar ik Hawaii mee won en staat voor "Never give up your dreams". Dit voor mij betekenis volle nummer is de naam van m’n trainingsbegeleiding en m’n jongeren triathlon team. Ik neem lactaattesten af en maak schema’s op maat voor topper en recreant. Momenteel begeleid ik oa Kevin Pauwels, Kevin Strijbos en tal van andere sporters. Meer info hierover vind je op www.185.be

3athlon.be : Heb je buiten al die bezigheden nog tijd om de leuke winterpartys te organiseren 😉

Marc :
Ja hoor. Op 21 november is er onze mega galaparty tvv To Walk Again in het casino van Knokke. Een super party met alles op en aan 🙂 De website hiervan is www.galaparty.be . Voor triathleten de ideale periode om zich eens helemaal te laten gaan :-). Op 26 december is er dan de Hawaii party in Wuustwezel. Ander concept maar eveneens niet te missen :-).

3athlon.be : Ik ken beide feestjes. We zullen er zijn 🙂

Marc : Super 🙂

185.jpg
3 van Marc’s 185-atleten