Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Twee Belgen op WK duatlon

Dit weekeinde gaan in het Amerikaanse Concord (in North-Carolina) de wereldkampioenschappen duatlon korte afstand van start. De Belgen blinken vooral uit in afwezigheid. In een discipline waarin we vroeger telkens meerdere favorieten aan de start brachten, krijgen we nu slechts één deelnemer bij de elite mannen. Jurgen Dereere zal er alles aan doen om in zijn afscheidsjaar voor het podium te gaan. Bij de beloften is Antoine Duvivier de enige Belgische vertegenwoordiger. Er zijn een aantal redenen voor het lage Belgische deelnemersaantal: het late tijdstip van het WK, de afstand en het feit dat een aantal toppers andere prioriteiten hebben (Aernouts in de triatlon, Vansteelant op de lange afstand en Woestenborghs nog herstellende van zijn blessures). Toch blijft het jammer dat er niet meer Belgen naar de States afzakken. 

En dus wordt het zaterdag vooral uitkijken naar Jurgen Dereere. De Oostendenaar claimt aan zijn laatste topseizoen bezig te zijn en zal zijn huid duur verkopen. Hij krijgt het echter niet makkelijk. Eén van de blikvangers wordt ongetwijfeld Jarrod Shoemaker. De winnaar van de WCS ITU triatlon van Hamburg is een uitstekend loper. Bij de Britse delegatie wordt veel verwacht van debutant Adam Bowden, de internationale steeple chase loper. Met Barruncho, Silva en Amey staan nog een aantal kleppers aan de start. De wedstrijd start zaterdag om 18u30 onze tijd. De beloften starten samen met de elites.

Bij de dames zijn er helemaal geen Belgen maar dat neemt niet weg dat ook daar een interessante wedstrijd mag verwacht worden met wereldkampioene aquathlon Sam Warriner die het tegen onder andere Ruth van der Meijden en triatlon-topper Kate Allen opneemt. Allen is aan haar laatste seizoen bezig en wil in schoonheid afscheid nemen.

Alle wedstrijden vinden plaats op het ovale race-circuit van Concord.