Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Start to triathlon voor volwassenen

Vanaf 7 oktober wordt binnen BRTC een trainingsgroep opgericht voor volwassenen met speciale aandacht voor iedereen die wil starten met triathlon maar misschien moeite heeft om de eerste stap te zetten of twijfelt aan zijn eigen capaciteiten. De vereisten om in te stappen zijn minimaal zodat de drempel voor iedereen haalbaar is en als groep op een gezonde en verantwoorde manier kan worden toegewerkt naar een einddoel.

Zwemervaring, fietscapaciteiten en loopvermogen hoeven niet speciaal aanwezig al te zijn, we streven ernaar om iedereen die de motivatie heeft om de stap te zetten naar triathlon de kans te geven zich degelijk en verantwoord voor te bereiden. Hierbij kans dus ook volledig vanaf de basis gestart worden. De trainingen worden opgesteld op aanvangsniveau en zullen in de loop van het programma stelselmatig, met het vorderen van techniek en kunnen, worden aangepast. Het einddoel is het volbrengen van een korte triathlon in de loop van het volgende zomerseizoen.

En misschien is daarmee de basis gelegd voor een verdere uitbouw van uw triathlonhobby! De uitdaging dus voor iedereen die wel wil maar tot nu toe de stap niet durfde zetten!

Alle zwemtrainingen worden begeleid door onze eigen zwemtrainers en zullen elke woensdagavond van 21 tot 22 uur plaatsvinden in het Sportoase Zwembad te Brasschaat. Voor de loop- en fietstrainingen wordt een indeling gemaakt op basis van individuele mogelijkheden van elke deelnemer en kan aangesloten worden bij de diverse loop- en fietsgroepen die reeds bestaan binnen de club.

Daarnaast is er 2 maal per maand op woensdagnamiddag een "Triathlon Starters" techniektraining waar veel aandacht wordt geschonken aan loop- en fietstechniek.

Geïnteresseerden voor deze "Triathlon-Starters" trainingen kunnen zich melden bij de voorzitter, Jan Van Gerwen door het invullen van deze informatiefiche .

Om voldoende aandacht en begeleiding te kunnen geven aan de deelnemers zijn het aantal inschrijvingsplaatsen beperkt.