Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dagboek Hawaii – Dag 1
Nieuws

Dagboek Hawaii – Dag 1

hawaii_dag1_004.jpgDag 1 : pech voor Stefaan Veldeman

Dag 1 op Hawaii zit er op. Na een lange reis met de nodige vertragingen, landde ik zaterdag ochtend rond 1u op de luchthaven van Kona. Ik werd onmiddellijk heel goed en gastvrij opgevangen door Dominic en Sander van het SMO team. Na een korte nachtrust (bioritmisch lag alles overhoop) zijn we met z’n allen een zwemtraining gaan doen in de oceaan. Het eiland is al volledig in de ban van de komende Ironman. Zodra je het domein afkomt en Alii Drive oprijdt zie je wel triatleten fietsen of lopen. Ik ben de eerste dag al wat Belgen tegen gekomen. Jo Roobrouck, inmiddels 58, zit hier al meer dan een week. Voor Jo is het zijn 3e en naar eigen zeggen ook de laatste keer Hawaii. Het doel: beneden die 11u geraken. Hij zat er al 2x dicht bij.

Hawaii zou Hawaii niet zijn zonder wind. In Kailua, waar ik nu logeer en waar de start is, valt het al bij al nog mee. Maar in Hawi, het keerpunt van het fietsen, blaast de wind ongenadig hard. Dat mocht Stefaan Veldeman aan de lijve ondervinden. In een afdaling werd hij gewoon keihard onderuit geblazen en smakte tegen de grond. Gelukkig komt hij er met wat schaafwonden van af. Hopelijk heeft dit geen zware gevolgen voor komende zaterdag!

De eerste foto’tjes staan in ons fotoalbum . Ik ga proberen dagelijks een stukje neer te pennen en wat foto’s op te laden.

Aloha!