Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bruno Clerbout mikt op Top-25
Nieuws

Bruno Clerbout mikt op Top-25

bruce_pre-race.jpg

Bruno "Bruce" Clerbout start als rookie in de Ironman van Hawaii, die deze zaterdag (10 oktober) plaatsvindt. De triatleet uit Kapelle o/d Bos gaat resoluut voor een plaats bij de 25 beste atleten van de wereld, in een wedstrijd die de reputatie heeft ongemeen zwaar te zijn.

Bruno Clerbout doet voor de eerste keer mee, meteen ook als professioneel triatleet. In de Ironman van Nice eindigde Clerbout dit jaar mooi zesde, goed voor de kwalificatie. Na meerdere keren te passen voor Hawaii, zet hij dit jaar wel de stap. Clerbout liet niets aan het toeval over en vertrok op 17 september al naar Hawaii om zich in de beste omstandigheden voor te bereiden op de wedstrijd.  "Ik bekijk deze wedstrijd niet als mijn eerste keer Hawaii, maar wel als dé wedstrijd van het jaar.  Trainen op het parcours en in de klimatologische omstandigheden van de wedstrijd waren dan ook een must.  Bovendien had ik het geluk om met een aantal Amerikaanse atleten te trainen die hun typische go for it-mentaliteit op me overbrachten". Een top-25 plaats is hier duur, maar als prof moet je ambitie durven tonen. "In Hawaii zijn ongelooflijk veel atleten aan elkaar gewaagd.  Mentale sterkte zal de dag van de wedstrijd het verschil maken".

Na een jaar training en competitie als pro, met de professionele omkadering die daarbij hoort, is Clerbout klaar om mee de eer van de Belgische pro’s te verdedigen. "Net een jaar geleden ben ik professioneel triatleet geworden", aldus Clerbout. "Na Nice hebben we flink geschaafd aan het fietsen.  Ik krijg hier immers een parcours voorgeschoteld dat niet meteen op mijn lijf geschreven is.  Bedoeling is in dit onderdeel goed stand te houden om in een mooie positie aan mijn onderdeel te beginnen, de marathon.  De trainingen waren bijzonder hard, maar verliepen vlekkeloos.  Conditioneel ben ik dan ook klaar".

In de Ironman van Hawaii moeten de deelnemers 3,8 km zwemmen, 180,25 km fietsen en een marathon lopen. Hier ligt ook de bakermat van het triathlon.  Sinds 1978 heeft Kailua-Kona een ongelooflijke aantrekkingskracht op triatleten uit alle hoeken van de wereld.  De hitte, de vochtigheid, de wind, het monotone parcours, en de hele sterke bezetting maken dat deze Ironman mentaal en fysiek het uiterste van de atleten vraagt. Dit jaar verdedigt de Australiër Craig Alexander er zijn titel. De lijst toppers die meestrijden voor de overwinning is eindeloos.

Bruno Clerbout, 32 jaar en geboren en getogen in Kapelle o/d Bos, werd in 2008 professioneel triatleet. Zijn voornaamste resultaten zijn de 4de plaatsen in de Ironman van Nice en de mytische Embrunman. Hij is lid van Iron Team Mechelen en wordt getraind door Kurt Lobbestael (lopen en fietsen) en Boris Munster (zwemmen).

Clerbout wordt gesponsord door Uplace (main partner), Scott, Trisport en Sailfish (supplier partners); en Argenta Kapelle o/d Bos (Dennis De Jongh) en BVBA Cleta/Londerzeel (supporting partners).

www.brunoclerbout.be