Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Woestenborghs winterduatlonkampioen

Nauwelijks een week nadat hij in ere hersteld werd als wereldkampioen duatlon 2008 zette Rob Woestenborghs een volgende ijkpunt in zijn revalidatie na het rampzalige seizoen 2009. In Lichtaart werd de atleet uit Kluisbergen na een spannende wedstrijd Belgisch kampioen winterduatlon. Woestenborghs zette een verschroeiende eerste loopproef neer, voor Jeroen Buysse en Paul Embrechts. Maar in de eerste van drie ronden mountainbiken kregen we een kopgroep van vier, met Woestenborghs, een gemotiveerde Jim Thijs en de Hetric-ploeggenoten Paul Embrechts en Nick Baelus. Die laatste probeerde weg te rijden van zijn metgezellen, maar het tactische Hetric-plan ging niet op en zo werd er met vijf gewisseld toen ook Tom Vervoort nog uit de achtergrond terugkwam.

In het afsluitende lopen nam Jimbo Thijs een sterke start, maar Woestenborghs kwam er al snel over en pakte verdiend de Belgische titel. "Voor mij een opsteker, zeker omdat ik na de nederlaag tegen Jeroen Buysse in Lembeke toch weer wat twijfels had", vertelde Rob. "Ik voel me nu zeer goed en ben blij met de titel, maar het wil nog niet zeggen dat ik helemaal terugwas. Ik heb vandaag gas moeten geven om Jim en Paul te kloppen, maar ik zit nog ver van een internationaal topniveau. Wel heb ik er weer heel veel zin in om terug op dat niveau te geraken volgend jaar", aldus de nieuwe kampioen.

Ook Jim Thijs was supertevreden met het zilver. "Deze prestatie wil nog steeds niet zeggen dat ik weer volledig ga terugkeren, maar voor mezelf is het alleszins een bevestiging dat het met de basis goed zit. Bovendien lag het parcours me hier vandaag wel. Op de zeer technische stukken kon ik met mijn mountainbikeskills de topconditie van bijvoorbeeld Paul Embrechts compenseren. En ook het lopen ging zeer goed. Ik ben erg tevreden en ga de komende maanden mogelijk nog wat winterduatlons meepikken", vertelde Jimbo, die voor de wedstrijd toegaf een dubbel gevoel te hebben bij het feit dat Tim van Daele als enige Belg op dezelfde dag aan de start van het WK X-Terra verscheen. "Maar je zal zien dat hij voluit voor een podiumplaats zal gaan", wist Jim nog te vertellen.

Paul Embrechts pakte de bronzen medaille, voor clubmakker Nick Baelus. Johan Smolders werd knap vijfde. Tim Van Hemel werd kampioen bij de beloften. Bij de heren veteranen waren William Busch (H40), Rudy Meuris (H50) en Marcel Peysmans (H60) de overige kampioenen. De winst bij de heren-50 ging wel naar Walter Aerts maar als niet-gelicentieerde kwam hij niet in aanmerking voor de titel. 

Ook bij de dames streden voorin twee atletes zonder licentie mee. Annick Caers en wielrenster (en ex-duatlete) Ilse Geldhof werden tweede en derde maar moesten de BK-medailles aan Bianca Bellekens (zilver) en Ellen van Loy (brons) laten. Caers zorgde wel voor een spannende strijd door in de slotronde van het mountainbiken snelste loopster Griet Terryn bij te benen. De atlete uit Koersel zette echter in de slotproef alles op alles en pakte haar eerste winterduatlontitel, na de sprintduatlon van Wetteren haar mooiste zege van het seizoen.

"Ik wist dat Annick zonder licentie niet in aanmerking kwam voor de titel, maar heb daarom eens zo hard mijn best gedaan om toch te winnen en mijn titel met glans te behalen", vertelde Griet. "Van het lopen wist ik na mijn derde plaats in Dwars Door Hasselt dat het goed zat, maar ik heb vandaag gemerkt dat ik in het mountainbiken nog wat terrein verloor. Daar ga ik de komende weken nog aan werken om in de volgende winterduatlons minder tijd op de fiets te verliezen", aldus een gelukkige kampioene. Bij de dames onder de 23 werd Charlotte De Kort kampioene. Griet Schrijvers werd kampioene bij de dames veteranen.

Renilde Verryckt was de beste bij de dames boven de 50, maar moest vrede nemen met brons bij de dames veteranen omdat de federatie de categorie D50 blijkbaar nog steeds niet erkent. Werk aan de winkel voor de VTDL dus, net zoals het licentiëren van veel niet-aangesloten atleten die nu niet in aanmerking kwamen voor een BK-podium. Dat was overigens het enige minpuntje aan een voor de rest puike organisatie van KTT op een schitterend parcours.

  Algemene uitslag BK winterduatlon Lichtaart