Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Tim Van Daele beste age grouper op WK Xterra

Naast de knappe prestatie van Eneko Llanos op het WK Xterra in Maui, was het voor de Belgen vooral uitkijken naar de wedstrijd bij de age groupers in Hawaii. Tim Van Daele, dit jaar Europees kampioen in zijn leeftijdscategorie, werd vorig jaar nog vierde. Dit keer wilde hij graag op het podium komen, maar de Atriac-atleet deed veel beter dan dat. Met een 19de plaats overall werd hij wereldkampioen van alle age groupers door als eerste niet-prof over de streep te komen. Van Daele was dan ook zeer tevreden: "Met 550 zijn we om 9u gestart. Het zwemmen was 2 ronden, met tussenin 100m over het strand lopen. Mijn start was goed, weinig getrek en geduw. Enkel aan de eerste boei een beetje. In een groepje met Lebrun kwam ik de eerste keer op het strand. Ik wist dat dat goed was." 

"Voor de wedstrijd had ik daarop gehoopt. Als 34ste algemeen kwam ik uit het water. Snelste wissel van 550. Voorgenomen om tot de eerste bevoorrading veel te drinken en energie te nemen. Er reden me regelmatig atleten voorbij, waardoor ik op een gegeven moment rond de 45ste plaats lag. Na 13 km kwam ik bij julie Dibens (de eerste vrouw), na 18 km kon ik haar achterlaten. Met nog 10 km te gaan, kon ik de turbo opzetten. Vorig jaar viel ik hier nog stil. Als 17de algemen en eerste age-group kwam ik de wissel binnen, maar niet veel voorsprong. Weer de snelste wissel. Na 3, na 5 en na 8 km kwam me telkens een pro voorbijgelopen. Ik dacht telkens dat een het age-grouper was. Maar op het strand zag ik dat de voorsprong groot genoeg was.
 
Eerder dit jaar had ik ook al de Europese titel gewonnen, maar dit is toch echt de moeite", aldus wereldkampioen Tim Van Daele.