Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Afmontage steeds hoogwaardiger
Nieuws

Afmontage steeds hoogwaardiger

bikemotion-88.jpgTijdens de jongste uitgave van Bikemotion konden we vaststellen dat de afmontage van tijdrit- en triatlonfietsen steeds hoogwaardiger wordt. Daar waar de dienst bij instapmodellen vorig jaar nog door Shimano 105 werd uitgemaakt, bieden de meeste productenten tegenwoordig op het basismodel Shimano Ultegra aan.
Wie gaat voor de wat duurdere modellen krijg al snel Ultegra of SRAM Rival aangeboden. Het topsegment biedt dan weer de keuze tussen Shimano Dura Ace of SRAM Red en wie er echt helemaal voor gaat kiest voor de elektronische Shimano Dura Ace Di2. Opvallend was de afwezigheid van Campagnolo-groepen in de standaard afmontage. Dit ondanks de lancering van de betaalbare Athena 11-speed groep.

Shimano 105 troffen we enkel aan op de fietsen van Felt, de Giant Trinity 0, de Fuji Aloha 2.0, de Centurion Overdrive 3000, de nieuwe Ridley Cheetah en de Bianchi D2 (een model dat vorig jaar werd gepresenteerd). Bij Cervélo is de P2 er zowel in een 105 als in een Ultegra-uitvoering.

Shimano Ultegra of de klassieke mechanische Dura Ace kunnen verder geleverd worden bij Canyon, Scott, Corratec, Centurion, Bianchi (met de nieuwe Pico), Ridley, Cube, Moozes, Felt en Cervélo.

Trek trekt als enige fabrikant voluit de SRAM-kaart. Daar kunnen de tijdritters naar believen met de Rival, de Force of de Red-grbikemotion-124.jpgoep worden geleverd. Die laatste groep staat ook op het menu van Centurion, Fuji, Merida, Cube en Scott.

Elektronisch schakelen vereist een aangepast frame. Fabrikanten die hier hun huiswerk maakten zijn Stevens, Giant, Fuji en Storck.

Het prijskaartje van de Di2-groep blijft ook in 2010 dermate hoog dat het voorlopig afwachten blijft of elektronisch schakelen echt zal doorbreken