Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Vijs eens een fiets uit elkaar

 Van Nicholas, de Nederlandse specialist in titanium frames, pakte op Bikemotion wel met een erg aparte oplossing uit voor al wie af en toe eens een fiets mee wil nemen op reis of wie aan verre wedstrijden denkt.

 Wanneer het van Van Nicholas afhangt, behoren fietskoffers binnekort tot het verleden. Frames met ronde buizen kunnen worden doorgezaagd en voorzien van vier getande elementendie twee aan twee in elkaar passen. Een schroefring zorgt ervoor dat alles nadien op zijn plaats blijft.

,,Wanneer je de wielen uit het frame haalt, kan alles na het losschroeven gewoon dubbel worden gevouwen, zodat een fiets nog amper plaats inneemt", klinkt het bij Van Nicholas. De stijfheiden de stevigheid zouden hier niet onder lijden, al hebben we daar persoonlijk toch eerder onze bedenkingen bij en zouden we er graag wat stijfheidsmetingen op na lezen.

Wie een dergelijke ingreep op een titanium frame overweegt, kan bij de fabrikant terecht. Kostprijs voor deze originele manier van opbergen bedraagt € 600 bovenop de kostprijs van het frame. Een koffer, iemand?