Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
gebruik je Tacx als wedstrijdvoorbereiding
Nieuws

gebruik je Tacx als wedstrijdvoorbereiding

tacx.jpgTacx stelde tijdens Bikemotion de nieuwste versie van zijn trainersofware voor. Belangrijkste nieuwigheid van deze upgrade van de eerder dit jaar voorgestelde software is de uitgebreide GoogleEart-plugin die het mogelijk maakt om in het programma zelf een route aan te maken en die dan virtueel na te fietsen.
 
Alle trainers die compatibel zijn met de trainersoftware (iMagic, Fortius of ergotrainers met de iMagic-upgrade kit) kunnen daardoor als ideale wedstrijdvoorbereidingsmiddelen worden ingezet. Maar ook wie niet over versie 2 beschikt hoeft niet meteen te wanhopen…

De eerste versie van de eerder dit jaar uitgebrachte trainersoftware bevat immers ook een functie om gps-data (zowel in gpx- of het door GoogleEarth gebruikte kml-formaat) in te lezen. Zo kon je tot nu toe routes die je zelf fietste al in je Tacx importeren.
 
Wie echter een route wil voorbereiden zonder die eerst zelf in de werkelijkheid te fietsen, kan met een omwegje aan de slag. Alles wat je hiervoor dient te doen is je te registreren als gebruiker op www.bikely.com en daar een route aan te maken op de manier zoals dat bij mapmyride of mapmyrun gebeurt.
 
Het grote verschil tussen Bikely en de twee andere sites zit ‘m in het feit dat Bikely in het gpx- of kml-bestandje dat je na het aanmaken kunt downloaden ook de hoogte-data insluit. De twee andere sites doen dat niet, waardoor het gps-bestand eigenlijk waardeloos is voor training.
 
Heb je met andere woorden een virtuele Tacx-trainer én een internetverbinding en ken je het parcours van je volgende wedstrijd al? Maak dan een route-bestandje aan, download dat en ga aan het trainen. Beter kan je jezelf niet voorbereiden, tenzij je natuurlijk zelf ter plaatse gaat.
 
Met een beetje geluk springen ook wedstrijdorganisatoren binnenkort op de kar en plaatsen ze in plaats van wazige kaartjes bruikbare gps-files op hun site. Afwachten.
 
Wie de software niet heeft, heeft alvast een vroege cadeautip voor de feestdagen.