Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuw en uniek: Trainingsstage ‘puur natuur’!
Nieuws

Nieuw en uniek: Trainingsstage ‘puur natuur’!

stage_puur_natuur.jpg

Dirk Baelus is in het triathlon eerder een buitenbeentje als het op voeding en energie aankomt. Suikers en energiedraken zijn niet aan hem besteed. "vergif" noemt hij het. Dirk houdt er een wel zeer bijzondere voedingsaanpak op na. Hij doet zijn triathlons op rijst, zeewier en groene thee. Dirk won dit jaar zijn agegroup in de Ironman van Japan, won de Limburg 226 en presteerde nog eens schitterend in Hawaii. We kunnen er dus niet naast kijken dat het ook anders kan. Dirk organiseert samen met Henk Saelen volgend jaar enkele stages "puur natuur".

Trainen en sporten met elke dag ‘echte’ gezonde maaltijden.  Een maaltijd die je energie en vitaliteit geeft.  Een maaltijd die je lichaam niet belast en zorgt voor een snelle recuperatie!  Dat is hetgeen je nodig hebt om progressie te maken!

Ben je die buffetten in grote hotels ook beu?  Met alleen maar ingrediënten die een zuiver lichaam in de weg staan.  Met over het algemeen een grootkeuken met te éénzijdige ongezonde voeding door het gebruik van veel suiker, zuivel, slechte vetten, keukenzout, geraffineerde voeding …   Daar bieden wij nu de oplossing voor!  Kom bij ons op stage en je bent zeker dat je voeding top is. 

Proef en eet dagelijks overheerlijke natuurvoedingsgerechten, gebaseerd op macrobiotische principes.  Wil je zo’n gerechten leren bereiden? …Niets staat je in de weg mee te koken.  Leer van de ervaringen van Henk, een expert in de natuurvoedingskeuken.  Leer van de ervaringen van Dirk, een lange afstandstriatleet met afgelopen jaar een overwinning in de volledige triatlon van Neerpelt en een eerste deelname aan de Ironman Hawaï.  Het verblijf zal intens en persoonlijk zijn aangezien we logeren met een klein groepje en elke maaltijd samen eten.

Wij voorzien een slaapplaats en eten & drinken gedurende verschillende periodes in 2010.  Slaapplaats mag en kan je ook zelf voorzien, wil je liever enkel komen eten.  We streven naar +/- 8-10 personen in januari, februari en maart.  In de zomer zullen er grotere groepen mogelijk zijn.  We voorzien enkel slapen, eten en drinken.  We geven geen trainingen.  Maar het spreekt voor zich dat er wel eens gezamenlijke trainingen mogelijk zijn afhankelijk van de groep.

Henk Saelen:
Voor Henk is koken zijn passie.  In zijn jeugd won hij nog 36 koersen…, hij weet ook wat topsport is!  Zijn droom was ooit te kunnen koken voor topsporters!
7 jaar geleden volgde hij zijn eerste kookles (assisteren bij Katrien Cocquyt) en nog geen jaar later kon hij als kok aan de slag bij de bekende dansschool (Rosas-Parts) van Anne Theresa De Keersmaeker.  Ook verzorgde hij de keuken van de Internationale Shiatsuschool.  Bij Kioko Onishi leerde hij de kunst van het medicinaal koken.

Dirk Baelus:
Dirk was 3 jaar geleden als triatleet op zoek naar de voeding die hem de meeste energie zou geven.  Zo kwam hij in contact met macrobiotiek.  Hij veranderde zijn voedingspatroon en nu weet hij telkens mooie progressie te maken in de triatlon.  Ziekte en blessures zijn verleden tijd.  Volgens hem de beste methode om progressie te maken.  Hij bewees dit om als leek in triatlon in 4 jaar tijd zeer mooie resultaten te behalen.  Hij volgde ondertussen al vele lessen in natuurvoeding en momenteel is hij in opleiding als gezondheidscoach in de Levensschool.  Hij heeft nog grote ambities in zijn sport: hij wil in 2010 zijn titel verdedigen in Neerpelt en hij wil er weer staan in Hawaï!  Naast zich professioneel bezig houden met triatlon heeft hij als 2de doel: aantonen dat topsport perfect mogelijk is op een natuurlijke manier!

Geplande stages:

  1. 2-14 januari 2010, in de buurt van Malaga, Spanje (Andalusië).  Mooi weer en zeer goed om te fietsen naar binnenland toe (Granada, Ronda,…).  50m en 25m zwembad in Malaga.
  2. +- 13-26 februari 2010, Spanje?
  3. 1 juli – 4 september 2010, op hoogte, waarschijnlijk in de Franse Alpen.  Tijdens deze periode kunnen er meer mensen komen (max 18). Ook interessant voor niet-sporters, families, samen met vrienden ,…   Iedereen welkom!

Heb je hierin als sporter, topsporter, recreant, wielrenner, mountainbiker, marathonloper, atletieker, zwemmer, duursporter, wandelaar, trainingsbeest, … interesse?  Of wil je gewoon een gezonde vakantie en herboren terugkomen.  Mail naar dirk.baelus@telenet.be voor meer info.  Of kijk op www.dirkbaelus.be .
 
Anything is possible!