Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Vander Hoogerstraete 9e ETU Premium Cup Eilat
Nieuws

Tom Vander Hoogerstraete 9e ETU Premium Cup Eilat

tom_vander_hoogerstraete.jpgTom Vander Hoogerstraete werd geselecteerd door de Belgische Triatlon Federatie geselecteerd voor de laatste ETU Premium Cup van het seizoen in de Israëlische badstad Eilat. Eilat is een populaire badplaats, niet ver van Jordanië en Egypte. Mooie stranden en door de gunstige klimatologische omstandigheden een ideale afsluiter van het internationale triatloncircuit. Een paradijs aan de Rode Zee, alhoewel je daar als atleet waarschijnlijk weinig van merkt.

De SMO-atleet finishte op een knappe 9e plaats en kon zo punten zijn eerste punten sprokkelen voor zijn internationale ranking. Deze topnotering leveren hem in de toekomst startrecht voor internationale wedstrijden en een betere startpositie op. De atleet uit Waarschoot kleurde mee de wedstrijd en ging tijdens de laatste fietskilometers met succes in de aanval.

Deze wedstrijd was voor Tom een groot vraagtekenen, aangezien hij de laatste weken beperkte loop- en fietskilometers had afgewerkt wegens een opkomende blessure door overbelasting. Maar met deze prestatie bewijst hij nog maar eens zijn talent en doorzettingsvermogen.

Vander Hoogerstraete kwam als 2e uit het water en raakte met een groepje van 7 atleten voorop. Na 35 km ging hij in de aanval en pakte 30 seconden voorsprong op de achtervolgende groep. De belofte van het Meetjeslandse team stormde als eerste de wisselzone binnen en liep 2 km op kop van de wedstrijd, maar dan kwamen de betere lopers hem voorbij. Hij finishte op een knappe negende plaats en zo werd zijn persoonlijke doel, nog enkele internationale punten te sprokkelen, met succes behaald. De wedstrijd werd gewonnen door de Fransman Rouault.