Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bart Schrooyen in de vrieskou

Het was zonnig en het was droog zondag, maar daarmee hield in Wachtebeke ook meteen alle vergelijking op met een zomerse triatlon. In de ijzige vrieskou werd de tweede wintertriatlon van WTT een serieuze uitdaging voor de deelnemers. In de voormiddag was Victor Campenaerts de snelste zwemmer in het binnenbad van Wachtebeke, maar de jonge Atriac-atleet nam deel aan de Aqua & Bike. Hij ging ’s middags voluit in de fietsproef van 18 km mountainbiken en kwam dan overtuigend als winnaar binnen. De andere toppers voorin moesten daarna nog 5 km lopen op het mooie offroad parcours op domein Puyenbroeck. Bart Schrooyen rukte na één ronde op de mountainbike op naar voor, met 45" voorsprong op Thierry Plouy. Deze succesvolle Waalse triatleet stopte vijf jaar geleden, maar in juni van dit jaar begon het weer te kriebelen en volgend seizoen gaan we hem opnieuw meer in wedstrijden zien. Hij werd uiteindelijk zesde in Wachtebeke. Vooraan stond er geen maat op Bart Schrooyen.

De Hawaii-finisher zette ook een sterke loopproef neer en pakte een verdiende overwinning. In de achtervolging bewees Niki Devoldere dat hij volledig klaar is voor de Hel van Kasterlee. Hij pakte het zilver. Wim Tollenaere werd derde. Bij de dames was Cindy Pieters veel te sterk op de mountainbike voor haar tegenstandsters. Met een kloof van meer dan vier minuten hield ze vlot stand in het afsluitende lopen. De strijd voor de andere podiumplaatsen was veel spannender. Ewa Fiuk haalde het uiteindelijk en voor het brons klopte de jonge Lies Vermont de ervaren Renilde Verryckt in een lange eindspurt.

In de voormiddag kregen we veel spanning in de Run & Bike. Op de 18 kilometer vocht het team van SMO een verbeten strijd uit met het duo van DVB. Triatleten Michael Dewilde en Joury Gokel moesten het in de spurt afleggen tegen de duatlonploeg van Bart Verkaemer.

De uitslagen vind je allemaal hier .