Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Zwaarste straf ooit voor doodrijder

Michael D., de 30-jarige bouwvakker ui Buggenhout die vorige zomer in Dendermonde Kristel De Wilde, de echtgenote van Wim Van de Wielle doodreed, heeft in beroep van de rechter levenlang rijverbod gekregen. Ook de eerder uitgesproken gevangenisstraf van 7 jaar bleef bewaard.

 

De man had de zware straf (de zwaarste straf die ooit in ons land voor een dergelijk feit werd uitgesproken) op 30 oktober gekregen van politierechter Peter D’Hont. D’Hont staat bekend om zijn strenge verkeersuitspraken. ‘Ik heb gezocht, maar ik vond géén enkele verzachtende omstandigheid’. Dit zijn bijzonder zware feiten die gepleegd werden door iemand die al 13 jaar chronisch drugsverslaafd is en op een schandalige wijze, crapuleus zelfs, een moeder van een kind van 8 maanden, zomaar wegmaaide’, zei de politierechter toen.

Michael D. ging tegen de uitspraak in beroep bij de correctionele rechtbank van Dendermonde. Daar haalde hij echter geen gelijk. ‘Door zijn crimineel rijgedrag verwoestte hij de toekomst van een jonge moeder met een baby van acht maanden, en die van haar hele familie’ De spijt die hij toonde tijdens het proces is ongeloofwaardig", stelde de rechter.
 
D. had tijdens zijn proces toegegeven dat hij sinds zijn zeventiende verslaafd is aan drugs, en in de dagen voor het ongeval cocaïne en speed nam. Enkel uren ervoor dronk hij ook nog alcohol – hij had 1,48 promille in zijn bloed. Toch reed hij naar huis. Getuigen zagen hem voor de dodelijke klap met zijn auto van links naar rechts slingeren over de baan, zelfs over het fietspad. Zelf vertelde de man over het ongeval dat hij dacht dat hij een paaltje had geraakt.