Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nick Baelus gaat opnieuw voor het podium
Nieuws

Nick Baelus gaat opnieuw voor het podium

nick_baelus.jpg Lillenaar Nick Baelus eindigde vorig jaar op de derde plaats achter Camille Hendrikx en Pieter Bracke. Dit jaar wil hij nog beter doen en hij doet resoluut een gooi naar de overwinning. Al beseft hij dat de concurrentie sterk is.

Nick: "Ik denk dat het deelnemersveld dit jaar het sterkste ooit zal zijn. Naast Camille die zijn titel ongetwijfeld duur zal verkopen, zal het gevaar onder meer ook komen van de Zwitserse prof-duatleet Jonas Baumann (dit jaar top-tien in Zofingen!). Vergeet ook Benny Coopmans niet! Hij bereidde zich in alle rust voor op deze wedstrijd en met de ervaring die hij heeft ga ik hem zeker niet onderschatten. Verder zie ik ook nog outsiders als Peter Vermeulen, Marc Byloos, Bram Vleugels, Jan Verboven en Chris Maes dicht eindigen. Het zou me niet verbazen als enkelen onder hen zich in de strijd om de zege zullen mengen."


Hoe verliep je voorbereiding Nick?

"Zeer goed, ik heb me lange tijd rustig gehouden en werkte de laatste maanden intensief naar Kasterlee toe. Dat leverde mij onder andere de overwinning in de winterduathlon van Reusel op naast een 4de plaats op het Belgische Kampioenschap winterduathlon korte afstand in Lichtaart. Nu snak ik naar de Hel van Kasterlee, de beproeving die je moet doorstaan om daarna dolgelukkig over die onevenaarbare finish te komen, onbetaalbaar!"