Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Rookie Chris Maes wint 8e editie van De Hel

Zowat het hele land lag lam gisteren. De wegen waren ondergesneeuwd, het openbaar vervoer had problemen, op de luchthaven van Zaventem was het één en al chaos. Zelfs met veldverwarming was het voor de voetballers te koud om buiten te komen. Maar voor 215 dappere krijgers was dit geen reden om thuis te blijven. Zij gingen van start in een van de koudste, zoniet de koudste editie van De Hel van Kasterlee. -5°C gaf de thermometer aan op toen de wedstrijd in gang geschoten werd. 15km lopen, 105km mountainbiken en nog eens 30km lopen. RESPECT! Om veiligheidsredenen werd het fietsparcours aangepast. De ergste stukken werden er uit gehaald, maar het aantal ronden werd wel opgestrokken om de afstand te behouden.

Na 6:47:38 kwam Hel-rookie Chris Maes als eerste de sporthal van Kastel binnen gelopen. Hij mag zich dan ook Belgisch kampioen LD winterduathlon kronen. De Deen Dennis Lisbygd werd 2e op 2,5 minuten naar Maes. De 3e plaats ging naar Nick Baelus. De Deen maakte uiteraard geen aanspraak op de Belgische titel, daarom gaat het Belgisch Brons naar Bram Vleugels, de nummer 4 overall.

Bij de dames ging de overwinning naar de Nederlandse Ans Lammertink. Zij streed voor de overwinning met Griet Schrijvers. Griet pakt echter wel de Belgische titel. De Deense Stine-Sophie Järgensen werd 3e. De 4e plaats was voor Katrien Verbeiren. Zij pakt hiermee Belgisch Zilver.

Er waren, zoals verwacht, wel een aantal opgaves. Toch haalden 168 atleten de finish. Nogmaals: Enorm veel RESPECT!

pdf Download de uitslag in PDF