Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jim Thijs wint off-road duatlon Heusden-Zolder
Nieuws

Jim Thijs wint off-road duatlon Heusden-Zolder

jim_zolder.jpg

Jim Thijs is stevig aan zijn comeback begonnen. Nadat we hem al eerder dit jaar sterke prestaties zagen leveren in cyclocross en run&bike wedstrijden nam hij dit weekend voor het eerst deel aan een off-road duathlon.

Van bij de start liep Thijs meteen aan de leiding. Nico Huybrechts klampte de eerste kilometer nog aan, maar uiteindelijk kwam Thijs alleen toe in de wisselzone. Na vijf van de twintig af te leggen kilometers op de mountainbike kreeg Thijs het gezelschap van Paul Embrechts. De twee bleven tot in de laatste kilometer van het mountainbiken samen op kop maar kregen toen het gezelschap van de achtervolgende groep. Met negen man stormden ze de wisselzone binnen voor de afsluitende loopproef van drie kilometer. Hierin toonde Thijs zich opnieuw de sterkste en kon zo als eerste de eindmeet bereiken.

“Het lopen verliep heel goed. De looptrainingen o.l.v. Hamid bij het Zoniën Athletics Team beginnen hun vruchten af te werpen. Overmorgen vertrek ik voor twee weken op trainingsstage naar Lanzarote. Om binnen enkele maanden op internationaal niveau mee te draaien in de Xterra wereldbekerwedstrijden is er nog heel wat werk aan de winkel. In het warmere klimaat van Lanzarote zal ik in ideale omstandigheden aan mijn comeback kunnen werken”, vertelt Thijs. Het was voor Thijs trouwens zijn eerste wedstrijd op de nieuwe Tomac Type X by Barracuda mountainbike. “Meteen een geslaagde test. Ongelooflijk hoe wendbaar en licht deze fiets is. Ik kijk er naar uit om het met deze fiets op te nemen tegen de Xterra wereldtop”, aldus Thijs.