Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ex-cafébaas leerde Boonen macrobiotisch eten
Nutrition

Ex-cafébaas leerde Boonen macrobiotisch eten

dirk baelus seazen

Dat Tom Boonen vandaag vijf kilo minder weegt, heeft hij vooral te danken aan een Kempense ex-cafébaas. Die leerde hem macrobiotisch eten. Nooit stond Tom Boonen zó scherp als vandaag: strakke kaken, pezige benen en magere bovenarmen. Door macrobiotisch te eten, is hij in enkele maanden vijf kilo afgevallen. De man die hem toonde hoe het moet, is Dirk Baelus (31) uit de Kempen. Tot vier jaar geleden was Dirk nog een verstokte roker en runde hij een jeugdcafé in Arendonk. Roken en bier drinken waren de enige sporten die hij beoefende, tot hij op een zotte morgen een toogweddenschap afsloot en ging trainen voor een kwarttriatlon.

Dat Tom Boonen vandaag vijf kilo minder weegt, heeft hij vooral te danken aan een Kempense ex-cafébaas. Die leerde hem macrobiotisch eten. Nooit stond Tom Boonen zó scherp als vandaag: strakke kaken, pezige benen en magere bovenarmen. Door macrobiotisch te eten, is hij in enkele maanden vijf kilo afgevallen.

De man die hem toonde hoe het moet, is Dirk Baelus (31) uitde Kempen. Tot vier jaar geleden was Dirk nog een verstokte roker en runde hij een jeugdcafé in Arendonk. Roken en bier drinken waren de enige sporten die hij beoefende, tot hij op een zotte morgen een toogweddenschap afsloot en ging trainen voor een kwarttriatlon.

Zijn nieuwe sport beviel hem zo goed dat hij zijn café sloot, een parttime job zocht en zich maniakaal toelegde op de triatlon. Vorigjaar haalde hij in minder dan 10 uur de finish van de Ironman van Hawaï, de zwaarste triatlon ter wereld.

In Hawaï was Dirk de enige atleet die zonder suikers in zijn tank aan de start stond, want van sportdrank, energierepen en powergels moet hij niets weten. Hij zweert bij macrobiotische voeding. Zo eet hij geen brood, geen zuivel, geen vlees en geen geraffineerde suiker.

‘Suikers zijn vergif’, zegt hij. Wat hij wel eet onderweg: ‘Rijstballen en een zelfgemaakte snack van bruine rijst, sesam en zeewier. Inmijn drinkbus doe ik Japanse thee, vermengd met gerstmoutstroop. Ik ben puur natuur.’

Weg met de rommel

Tom Boonen kreeg het mirakel van de ’triatleet puur natuur’ te horen via zijn kinesist. Omdat hij almaar meer last kreeg van zijn darmen,maakte hij vorige zomer een afspraak. ‘In augustus kwamen Tom en Lore bij mij eten’, zegt Dirk. ‘Ik maakte verscheidene macrobiotische gerechten voor hen klaar, op basis van volle rijst, zeewier, wortelen en broccoli. Ook serveerde ik een misosoepje, héél goed voor de darmen. Ondertussen vertelde ik hem over mijn ervaringen. Tom en Lore zaten uiteindelijk bijna drie uur bij mij aan tafel. Heel gezellig, maar ze vonden het ook bijzonder lekker.’

Intussen is Boonen fan van de macrobiotische keuken. Dat hij nu vijf kilo kwijt is, verwondert Dirk niet. ‘Dat komt omdat hij geen rommel meer eet. Normale voeding bevat zodanig veel zouten dat er onnodig veel water wordt opgehouden in je lichaam. En al weegt Boonen minder, ik ben er zeker van dat hij nóg meer kracht heeft dan vroeger. Kijk naar mij. Ik ben vier jaar bezig met macrobiotiek en ik word nog elke dag sterker. Alle tests wijzen datuit.’

Dirk begrijpt niet waarom niet meer wielerploegen macrobiotische kost serveren. ‘Als ik zie wat de meeste wielrenners eten, zoals witte pasta bijvoorbeeld, dan draait mijn maag. Pure roofbouw op je lichaam.’

Bron: Het Nieuwsblad