Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rutger Beke maakt zijn ambities voor 2010 kenbaar
Uncategorized

Rutger Beke maakt zijn ambities voor 2010 kenbaar

rutger_beke.jpg

Komend weekend staat Rutger Beke (samen met Bert Jammaer, Tine Deckers, Sofie Goos en enkele age-groupers) aan de start van de nieuwe triathlon in Abu Dhabi. Een nieuwe formmule waarbij er 3km wordt gezwommen, 200km wordt gefietst en 20km wordt gelopen. De Sjeiks hebben een mooi prijzenpotje klaargelegd, wat maakt dat deze wedstrijd, na Hawaii, wel eens de sterkst bezette en spannendste wedstrijd van het jaar kan worden.

Ik sprak met Rutger aan de vooravond van dit nieuwe seizoen.

Rutger, ik zie ander logo’s en kleurtjes op je outfit staan?
Jawel, na enkele jaren is er een einde gekomen aan de samenwerking met Arinso. Vanaf nu is E-Villa’s mijn hoofdsponsor. Ook K.Swiss is er bij gekomen. Maar ik blijf wel bij het Oilservice team van Latem.

We staan aan de vooravond van het nieuwe triathlonseizoen. Hoe ziet dat seizoen er uit voor jou?
Dus zoals gezegd start ik komend weekend in Abu Dhabi. Dat belooft een pittige wedstrijd te worden, want er staan heel wat grote namen op de startlijst. Daarna doe ik Wildflower in de USA. Op 30 mei doe ik na zoveel jaar eindelijk nog eens mee in Leuven. Leuven is zowiezo mijn thuishaven, dus het is leuk voor supporters en sponsers om nog eens in eigen tuin te kunnen aantreden. En het is trouwens BK lange afstand dit jaar. De volgende wedstrijd is de Challenge in Kraichgau op 6 juni (een halve triathlon). En dan doe ik voor de allereerste keer in Brugge mee.

De volgende op de agenda is Roth. Ik speel al een tijdje met de gedachte om die magische grens van 8u te doorbreken. Iedereen weet dat Roth een zeer snel parcours is, dus ik heb er wel een hoofddoel van gemaakt om daar zeer goed te scoren en trachten te flirten met die 8u.

Doordat Antwerpen een week vroeger valt, is die wedstrijd nu amper 1 week na Roth. Ik start zeker in Antwerpen. Ik kan het me niet permitteren daar niet aan de start te komen. Maar ik leg mezelf daar zeker geen hoge verwachtigen op. Dit is zeker geen hoofddoel.

Na Antwerpen zit er een hoogtestage ingepland in Font Romeu om dan net als andere jaren direct na de stage in Knokke mee te doen als laatste rechte lijn naar Hawaii, wat uiteraard nog steeds mijn allergrootste doel is.

Toch weer Knokke 🙂
Ja, een vraag die me dikwijls wordt gesteld. Ok, ik heb daar al wat tegenslagen gehad. Maar ik heb die wedstrijd ook wel al 4x gewonnen hé. Trouwens, dat ik daar met mijn voet tussen mijn wiel sukkel, is een ongeval dat overal had kunnen gebeuren. De mensen van de wedstrijd kunnen daar niks aan doen…

Hawaii blijft je hoofddoel. Je was er al 2e, 3e, 4e en 5e. Alleen die overwinning ontbreekt nog. Je bent nu 33. Hoeveel tijd geef je jezelf nog?
Ik denk nog een 3-4 tal jaar. Hawaii is geen wedstrijd voor jonge gasten. Als je kijkt naar wie Hawaii wint, dat zijn (op enkele uitzonderingen na) allemaal 30ers. Faris was 26 toen hij won, maar je moet Faris eens bekijken. Die zijn lichaam ziet er niet uit als een 20er. Nee het zijn allemaal mannen met behoorlijk wat ervaring die zo een wedstrijd kunnen winnen. Vergelijk het een beetje met de echte klassiekers als een Ronde Van Vlaanderen en Paris-Roubaix. Die worden ook (behalve door Tom Boonen) niet gewonnen door jonge rennertjes maar door ervaren 30ers.

Er zijn zich heel wat atleten aan het klaarmaken voor Londen 2012. Je ziet nu al enkele van die (supersnelle) gasten van de olympic Distance afvallen die de Spelen niet gaan halen en nu op de lange afstand overstappen. Het aandeel van dat soort snelle atleten zal de komende jaren toenemen. Gaan die mannen het tempo bepalen in de komende Ironmans?
Wel, er waren inderdaad al enkele van die OD atleten in Hawaii nu. En enkelen haalden zelfs de top-10. Maar ze lopen hun marathon niet sneller dan dat ik kan lopen. Ok, die gaan wel een gat slaan in het zwemmen (ik blijf een trage zwemmer), maar op een Ironman afstand kan ik dat zeker goed maken in het fietsen en vooral het lopen.

Rutger, we wensen je heel veel succes dit weekend en uiteraard in het verder verloop van je seizoen.