Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon voor het goede doel
Nieuws

Triatlon voor het goede doel

3forkids.jpg

Acht enthousiaste bekende sportievelingen gaan de uitdaging aan om op 3 oktober 2010 in Barcelona een volledige triatlon (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen, 42,2 km lopen) af te werken. Zij doen dat voor een goed doel: twee therapeutische dagverblijven voor bijzondere kinderen, Merlijn in Deurne en De Eglantier in Leefdaal.

Triatlon is hip. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat steeds meer mensen zich aan een trio-triatlon of een individuele kwarttriatlon wagen, maar ook uit het feit dat bekende VRT-koppen die (een uitzondering niet te na gesproken) niet meteen als supersportief bekend staan, zichzelf een triatlon voorschotelen voor het goede doel.

Triatlon blijft echter ook tot de verbeelding spreken. Meteen de reden waarom Sabine Appelmans (meter van het project), Bob Dejongh, Dirk Gerlo, Rob Heirbaut, Kris Meertens, Bart Schols, Stefan Vanaudenhove en Chris Van den Abeele op een volledige triatlon mikken. Onder begeleiding van Kathleen Smet werken ze naar de triatlon van Barcelona toe. De uitdaging lijkt groot. De wetenschappelijke omkadering moet het geheel haalbaar maken.

Met hun sportieve exploot steunen ze twee projecten. Merlijn is een Medisch Pedagogisch Kinderdagverblijf voor jonge kinderen met ernstige meervoudige beperkingen en jonge kinderen met een autismespectrumstoornis. 50 kinderen tussen 0 en 6 jaar krijgen er dagelijks aangepaste begeleiding en therapie. 

De Eglantier is dan weer een therapeutisch dagverblijf voor kinderen en jongeren met beperkingen. De Eglantier biedt ontwikkelingsbegeleiding, therapie en activiteiten voor 17 kinderen met ernstige ontwikkelingsachterstand, met ernstige meervoudige beperkingen, met ernstige mentale beperkingen.

Het sportieve project moet de nodige centen bijeen brengen voor onder meer een nieuwe speelplaats, verbouwings- en uitbreidingswerken en spel- en therapiemateriaal.

De centen komen bijeen door de verkoop van steunkaarten, maar ook door sport- en andere verenigingen , bedrijven of clubs de kans te geven om zelf sportief aan de slag te gaan.

Daarvoor is een originele triatlonformule gevonden, gebaseerd op de  afstanden die tijdens verschillende wedstrijden worden afgelegd:

Formule 1 : de kwart : 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen = 51,5 kilometer. Afgerond steunbedrag : 50€

Formule 2 : de halve : 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen, 21,1 km lopen = 123 kilometer. Afgerond steunbedrag : 125€

Formule 3 : de hele : 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen, 42,2 km lopen = 226 kilometer. Afgerond steunbedrag : 225€

Meer info op www.tri4kids.be over het Tri4kids-team, hun trainingen, de voorbereidingswedstrijden en de sponserende bedrijven en verenigingen.