Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3athlon.be mediapartner Benelux duathloncircuit
Nieuws

3athlon.be mediapartner Benelux duathloncircuit

Over bndc.jpgvier weken gaat het nieuwe Benelux duathloncircuit van start met de eerste Europese Powermanrace van het seizoen in het Nederlandse Horst aan de Maas. Als mediapartner zal 3athlon.be van elke wedstrijd verslag uitbrengen, de uitslagen publiceren en de ranking bijhouden. zodat u weet wie over de vijf wedstrijden in Horst aan de Maas, Ruddervoorde, Torhout, Geel en Tilburg de sterkste is.

De kalender van de vijf non-drafting wedstrijden ziet er als volgt uit:

 25/04  Powerman Horst aan de Maas (NL)  15 – 60 – 7,5  website
 02/05  Duathlon Ruddervoorde (BE)  5 – 20 – 3  website
 06/06  Powerman Benny Vansteelant Torhout (BE)  10 – 30 – 5 – 30 – 5  website
 01/08  Powerman Vlaanderen Geel (BE)  10 – 60 – 10  website
 19/09  City Duathlon Tilburg (NL)  10 – 40 – 5  website

In alle wedstrijden zijn er punten te verdienen voor het Benelux kampioenschap. Aangezien de Luxemburgse Powerman wegens omstandigheden niet plaats kan vinden op de eigen locatie, geldt het Europees kampioenschap Powerman in Horst aan de Maas tegelijk als Luxemburgs kampioenschap long distance. Daarom worden in Horst aan de Maas dubbele punten voor de ranking uitgedeeld.

De winst in de eindranking en het grootste deel van de prijzenpot van € 3.000,- gaat naar de atleet met het minste aantal punten. Per wedstrijd krijgt de eerste in de uitslag 1 punt, de tweede 2 punten en dit tot 29 punten voor de 29ste. Vanaf de 30ste krijgt iedereen 30 punten. Ook voor wedstrijden waaraan niet deelgenomen is in het circuit krijgt een atleet 30 punten. Dit geldt voor de verschillende leeftijdscategorieën. En de winnaar per categorie krijgt na de slotwedstrijd de Benelux-kampioenentrui geschonken door Bioracer.

Omdat de vijf deelnemende organisaties ook jeugdwedstrijden op hun programma hebben staan, is er dit jaar gekozen voor een apart jeugdcircuit voor het Benelux kampioenschap over drie categorieën: De 12- en 13-jarigen; de 14- en 15-jarigen en de 16- tot en met 19-jarigen.