Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos en Dennis Devriendt winnen 1/2e in Lissabon
Nieuws

Sofie Goos en Dennis Devriendt winnen 1/2e in Lissabon

sofie-studio.jpg dennis_devriendt.jpg

Sofie Goos van het Uplace Triathlon Team heeft vandaag de Lisboa International Triathlon gewonnen. Sofie eindigde in 4:14:38, 7 minuten voor de Engelse Alison Rowatt (04:21:53) en 14 minuten voor de Nederlandse Eva Janssen (04:29:05). De triatlon van Lissabon (1,9km zwemmen, 90km fietsen, en 21.1km lopen) is één van de belangrijke afspraken bij het begin van het Europese triatlonseizoen. Vorig jaar eindigde Sofie nog tweede in deze wedstrijd. Bruggeling Dennis Devriendt (vorig jaar eveneens tweede in Lissabon) maakte er met zijn overwinning bij de mannen een Belgisch onderonsje van.

Na een uitstekende start kwam Sofie als eerste uit het water. De minuut voorsprong die ze daarbij had, bouwde ze uit tot acht minuten in het fietsen. Tijdens het lopen gaf ze dat voordeel, en daarmee de overwinning, niet meer uit handen.

Sofie is natuurlijk dolblij met haar overwinning: “Ik heb de afgelopen weken hard getraind. Zo’n overwinning is dan ook een bekroning van al dat harde werk”. Hoewel Sofie zich vooraf had voorgenomen zich niet zonder strijd te laten kloppen, bleek afgetekend alleen eindigen ook een uitdaging: “Als je zo’n voorsprong hebt opgebouwd in het fietsen, moet je jezelf tijdens het lopen dwingen om het maximale eruit te halen. Ik heb me proberen in te beelden dat ik iemand in te halen had. Maar dan nog is het een uitdaging, vooral op dit parcours met vele kleine steentjes. Maar kom, de blaren op mijn voeten neem ik er dan wel bij!”