Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bruno Clerbout zesde in kwarttriatlon van Saint-Raphaël
Nieuws

Bruno Clerbout zesde in kwarttriatlon van Saint-Raphaël

bruce_zw.jpg

Bruno Clerbout  is in Frankrijk zesde geëindigd in de kwarttriatlon van Saint-Raphaël. De triatleet uit Kapelle-op-den-Bos finishte in 02:08:29, 3 minuten  na winnaar Aurélien Raphaël (02:05:11). Olivier Marceau en Toumy Degham zorgden voor een volledig Frans podium in een wedstrijd met 340 deelnemers, waaronder een aantal wereldtoppers in de Olympische afstand.

De wedstrijd in Saint-Raphaël was op het laatste moment aan de agenda van Bruno toegevoegd. De Eyjafjallajokull vulkaan zorgde er immers voor dat Bruno niet in Texas geraakte, waar hij aan de 70.3 IM Lonestar zou deelnemen. Bovendien zat hij vast in Fréjus, waar hij de afgelopen weken een trainingsstage afwerkte. De planning werd aangepast: Bruno bleef in Fréjus om te trainen voor de Ironman van Nice in juni, waar hij zijn ticket voor Hawaï hoopt te bemachtigen. De kwarttriatlon van Saint-Raphaël paste mooi in dat voorbereidingstraject.

De wedstrijd had vooral kwarttriatlon-specialisten aangetrokken en begon dan ook met een snelle start. Bruno was met de grote groep mee en kwam in ongeveer 15e positie uit het water. Tijdens het fietsen zette hij zijn opmars in met een negende plaats na de eerste ronde fietsen. Bruno begon het lopen met een groep van drie, op 1:30 van de atleet in zesde positie. In een sterk loopnummer (de snelste looptijd overall, zo bleek later) haalde hij enkele minuten in en kaapte zelfs nog de zesde plaats weg.

Ondanks zijn voorbereiding voor de Texas Ironman, een wedstrijd op lange afstand, was voor Bruno deze triatlon een goeie graadmeter voor zijn wedstrijdconditie: “Vooral op het lopen kan ik tevreden terugkijken. Zonder supergevoel de snelste looptijd neerzetten, geeft een goeie indicatie van mijn loopconditie. Het zwemmen moet beter kunnen; daar ga ik in de komende weken hard op trainen. Maar al bij al is het een resultaat waar ik vooraf voor getekend zou hebben: zonder op korte afstand getraind te hebben alleen toppers in de Olympische afstand voor me laten. Daarnaast zit ik qua vorm mooi op schema naar de Ironman van Nice toe. Terug in België beginnen we aan de specifieke Nice-trainingen. Ik kijk ernaar uit!”