Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Open water zwemtrainingen te Mol

Zowat de meeste triathlon wedstrijden worden in open water gezwommen. Toch is het in ons land niet evident om zomaar open water te zwemmen. De wetgeving is daar heel streng in. Je mag per definitie niet zwemmen, tenzij het expliciet is toegelaten. Van de Geelse Triathlonclub kregen we volgende mail:

In de rust van de natuur ligt een uitgestrekte duik- en zeilvijver van 25 ha. Een rondje rondom de  buitenkant van de vijver bedraagt +/- 1500m. De meeste 3-atleten kennen de vijver, die gebruikt wordt tijdens de wedstrijden te Mol.

De accommodaties van het duikcentrum zijn top. Ruime, nette kleedkamers/douches,  en een kantine met terras waar je gezellig kan drinken en eten.

Ook dit jaar hebben we toelating verkregen om gebruik maken van de duikvijver voor  het openwaterzwemmen. Uiteraard dienen we ons te houden aan de reglementen van de plaatselijke duikclub, wij vragen dan ook deze goed  door te nemen.

Het water is opengesteld voor het openwaterzwemmen van 1 mei tot 30 oktober, elke woensdag van 18u tot 20u.

Om toegang tot de duikvijver te krijgen dien je inkom te betalen aan de hoofdkassa’s van het zilvermeer, met de vermelding dat je komt zwemmen in de duikvijver. Prijzen van abonnementen, groepstarieven, … kan je terugvinden op via volgende link: http://www.provant.be/vrije_tijd/domeinen/zilvermeer/tarieven/

Gelieve wel even het reglement na te lezen:
pdf Download het reglement