Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

8ste plaats Marc Geerts ITU Strathclyde

Afgelopen zondag stonden er vijf Belgen aan de start van de ITU Triathlon European Cup in Strathclyde. Marc Geerts was eerste Belg op een 8ste plaats. Van de andere Belgen eindigde Lander Dircken op een 11de plaats, Ludovic Dernier op een 19de plaats, Bart Aernouts op een 21ste plaats en Maxime Verstraete op een 27ste plaats.

Marc Geerts bezorgde ons een verslag van zijn race. 

"Geen Schots regenweer in Strathclyde dit weekend maar wel een zalig zomerzonnetje. De rest van de ingrediënten van de wedstrijd waren wel heel streekgebonden. Een donker meer, waar 2 ronden van 750m in gezwommen moesten worden, een pittige fietsomloop van 5,5km die na 7 herhalingen goed zou zijn voor 28 korte beklimmingen en een zwaar loopparcours van 10km. Zoals gewoonlijk wordt een wedstrijd echter vooral gekruid door het deelnemersveld en dat bestond uit een verzameling goede britten aangevuld een aantal goede atleten van het vaste land en de rest van het Gemene Best. Alles was dus aanwezig voor een boeiende wedstrijd.

 
Bij de start, of beter nog vlak ervoor, liep het voor mij al grondig mis. De standaard startprocedure van de ITU werd niet gevolgd en dit resulteerde in een duidelijke valse start waarbij het hele pak in 3à4 trappen van het ponton sprong. Ik aarzelde veel te lang en sprong pas 5 à 10 seconden na de rest het water in, toen bleek dat er niet werd ingegrepen. Als een dolleman ging ik in de achtervolging en na een ronde jagen merkte ik tot mijn aangename verrassing dat ik mijn plaats in de groep (heroverd) had. Mijn vreugde was echter van korte duur want de inhaalrace had iets te veel van mijn krachten gekost. Toen het pak immers 1 boei verder op een lint werd getrokken moest ik passen. Na 1500m resulteerde dit in een achterstand van 59 seconden. Niet slecht voor mijn doen maar aangezien de groep in stukken en brokken was gescheurd door het zwemgeweld van Aurelien Raphael en Vincent Luis, was ik op achtervolgen aangewezen.
 
Het fietsen was een ware uitputtingsslag waarbij alle groepen op de aaneenschakeling van hellingen serieus uitgedund werden. Samen met ploegmaat Lander Dircken en de Ier Bryan Keane hielden we onze (3e groep) op gang. Zo bleven we ongeveer op 1 minuut van een kopgroep van 8 en op een halve minuut van een 2e groep van 10 man.
 
Als 20ste begon ik aan het lopen. Keane moest ik laten gaan maar in zijn zog schoof ik gestaag op in de wedstrijd. Ik verteerde de hellingen goed maar durfde pas in de laatste 3 kilometer het gaspedaal volledig indrukken. Ondertussen bevond ik me al in 11de positie maar door mijn eindrush sprintte ik uiteindelijk als 8ste over de eindstreep. De wedstrijd werd gewonnen door Ritchie Nichols, voor David McNamee en Bryan Keane.
 
Uiteindelijk ben ik heel tevreden met mijn prestatie en het feit dat ik mijn 4de looptijd mooi prijkt naast die van enkele goede atleten. Misschien had er dus nog wel wat meer ingezeten zonder het geknoei bij de start maar het heeft geen zin om daar lang bij stil te staan. Op naar de volgende!"