Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goris & Dupont pakken de zege in St Laureins
Nieuws

Goris & Dupont pakken de zege in St Laureins

UPDATE : foto’s zijn beschikbaar in ons fotoalbum

stlaureins2010.jpg

Stijn Goris deed afgelopen zaterdag voor de eerste maal mee aan de triathlon in Sint Laureins. En niet zonder succes. Goris had vooraf al laten vallen dat hij het de mannen van het plaatselijke SMO team knap lastig ging maken en voegde de daad bij het woord. Bij de dames ging de strijd tussen SMO’ers Mieke Dupont, Melanie Matthys en SP&O’er Stefanie Adam. In respectievelijke volgorde kwamen de dames over de eindmeet.

Bij de zwemstart was het Willem Brems die onmiddellijk het voortouw nam. Brems zwom duidelijk op reserve en controlleerde de hele zwemproef. In zijn zog zaten o.a. Stijn Goris, Simon De Cuyper en Pieter Heemeryck. Het was uiteindelijk Stijn Goris die als eerste over de timingmatten liep en een tijd van 11’38" wist af te klokken voor de 1000m lange zwemproef.

Op de fiets ging het er onmiddellijk keihard aan toe. Er stond niet veel wind op de open vlaktes van Sint Laureins, wat het fietsen minder zwaar maakte en eigenlijk in het nadeel speelde van de hardrijders van het SMO’team. Stijn Goris trok de kraan volledig open en enkel Willem Brems kon het tempo volgen. Niemand kon het gat dichten en bij de 2 koplopers komen. Een verrassende Dirk Bullen (terug van weggeweest) reed uiteindelijk als 3e het wisselpark binnen. De snelste fietstijd werd door Michael Dewilde neergezet, maar die kon maar 8 seconden van de supertijd van Goris afpeuteren.

In de afsluitende loopproef zette Stijn Goris de kers op de taart. Hij kon in het lopen rustig controlleren en pakte een prachtige zege mee naar Leuven. Stijn finishte in een tijd van 1:45:31.

Simon De Cuyper had een offday op de fiets en moest 4 minuten prijs geven. Maar we weten dat Simon heel hard kan lopen. Hij zette de scherpste looptijd op de klok en kon op die manier toch weer 3 minuten dicht lopen op Goris. De Cuyper werd 2e in een tijd van 1:46:26. Joury Gokel mocht als 3e het podium vervoegen in een verdienstelijke tijd van 1:46:50.

Download de uitslagen:

pdf Scratch uitslag
pdf Uitslag per reeks
pdf Podia

De foto’s worden momenteel verwerkt en komen later deze week online