Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

ITU wedstrijd Brasschaat

Voor de 28e keer werd de Brasschaatse triatlon georganiseerd. Na 27 halve triatlons hadden we vandaag voor het eerst een Olympische afstand.

Erin Densham uit Australie won de Elite wedstrijd bij de vrouwen, hoewel ze 30 seconden achterstand had na het zwemmen. Carolina Routier uit Spanje was de eerste dame uit het water voor de favoriete Radka Vodickova (CZE).  De Belgische Linde Herreman legde een fantastische zwemproef af en kwam als 6e uit het water. Tijdens de fietsproef  achtervolgden verschillende groepen elkaar. Toch was het verschil tussen de groepen heel klein. Erin Densham (AUS) nam de leiding voor Charlotte Mcshane(AUS) en Sarah Fladung (GER). Het gat tussen de eerste dame en de 20e was niet meer dan 1'20”. Het was duidelijk dat de wedstrijd beslist zou worden tijdens het lopen.
Erin Densham toonde haar loopcapaciteiten en liep bijna 2 minuten sneller dan de 2e,  Charlotte Morel (FRA). Non Stanford (GBR) eindigde op de 3e plaats.
Onze Belgische Alexandra Tondeur sloeg erin om als 9e te finishen, mede door haar snelste fietstijd van de hele groep. Linde Herreman finishte als 31e.

Bij de mannen hadden we een demonstratie van Aurélien Raphael (FRA). Hij kwam net achter Richard Varga uit het water en werd getrokken door zijn Franse teammaat Vincent Luis. De Belgische atleten bevonden zich in het midden van het pak.

De fietsproef kende onmiddellijk drie achtervolgende groepen. Richard Varga kon het tempo niet volgen en finishte achteraan het pak. Twee ronden voor het einde was er een aanval met Aurélien Raphael en Jérémy Jurkiewicz (FRA), samen met de Belgische atleten Willem Brems en Tom Vanderhoogerstraete. Das was ook de volgorde waarin ze begonnen te lopen.

Bij de start van het lopen nam Aurélien Raphael de leiding en keek nooit meer om. Hij finishte dan ook als eerste met een tijd van 1h43’36”. Toch werd het nog nipt want zijn teammaat Etienne Diemunsch liep zeer snel en kwam maar 50 seconde tekort. De derde plaats was voor Matthias Zoell (GER). Peter Croes finishte als 6e, Marc Geerts behaalde de 8e plaats.