Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vierde editie kwarttriatlon Kapelle-op-den-Bos  volzet
Uncategorized

Vierde editie kwarttriatlon Kapelle-op-den-Bos volzet

trika_kwarttriathlon-top.jpg

De VZW TRIKA die als doelstelling heeft de triatlonsport te promoten bij jong en oud uit de regio, organiseert voor de vierde keer op rij een kwarttriatlon. In tegenstelling tot voorgaande edities vindt de wedstrijd deze keer niet plaats op het einde van de maand juli , maar wel op 21 juli, de Belgische nationale feestdag. Deze keuze voor deze nieuwe datum slaat duidelijk aan: de kaap van 300 deelnemers is bereikt. Daarmee is de wedstrijd volledig uitverkocht. Vele sportievelingen uit de buurt waaronder Kapellenaar Bruno Clerbout (recent nog 4de in de IronMan van Nice) tekenen opnieuw present.

Het startschot wordt gegeven om 17 uur aan het Eternit Sportcentrum aan de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos, waar ook de aankomst is. De wedstrijdformule zelf blijft ongewijzigd: een 1* ster wedstrijd over de Olympische afstand: 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Er wordt gezwommen in rechte lijn in het kanaal Brussel-Rupel, daarna volgen 3 fietsronden en 3 loopronden. Tijdens het fietsen is stayeren niet toegelaten.

TriKa voorzitter David Hermans die een jong team van triatleten vertegenwoordigt met samen meer dan 50 jaar triatlonervaring is zeer blij met het resultaat. "Hoofdsponsor Eternit is opnieuw bereid gebleken niet alleen om ons financieel te ondersteunen maar ook om haar sporthal en sportterreinen ter beschikking te stellen. We zijn uiteraard dankbaar voor het feit dat Eternit ons op die manier helpt om de triatlonsport dicht bij de mensen uit de buurt te brengen" aldus een tevreden voorzitter. "De voorbije jaren mochten we rekenen op tropische temperaturen, veel publieksbelangstelling en last but not least mooie winnaars en tevreden gezichten."

Duatlon 4 kids

Naast de kwarttriatlon biedt de organisatie in samenwerking met de sympathieke Mechelse triatlonclub ITM een duatlon 4 kids aan. Sportievelingen van 6 tot 12 jaar kunnen zo op een speelse manier kennismaken met duatlon; een wedstrijdformule die bestaat uit een loopproef, een fietsbehendigheidsproef en opnieuw een loopproef. Inschrijven is mogelijk op de wedstrijddag zelf aan het sportcentrum van Eternit. Deelnemen aan de duatlon 4 kids kan doorlopend van 16u tot 18u op de wedstrijddag van 21 juli 2010. Tijdens de wedstrijd is er kinderanimatie en zijn er verschillende drank- en eetgelegenheden.

Ronde van Frankrijk

VZW TriKa maakt gebruik van de doortocht van de Ronde van Frankrijk op zondag 4 juli om haar werking en naambekendheid bij het Kapelse publiek te promoten. In samenwerking met hoofdsponsor Eternit, die op haar bedrijfsterreinen samen met de gemeente Kapelle-op-den-Bos in de Kuiermansstraat een heus volksfeest organiseert, tekent vzw TriKa present met een promotiestand en een wijndegustatie.

www.kwarttriatlon.be