Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
VTDL Nieuwsbrief
Nieuws

VTDL Nieuwsbrief

nieuwsbrief_template_01.jpg

Atleten die lid zijn van een officieel erkende tri- en/of duathlon club en een licentie of lidkaart hebben van de VTDL, worden door de federatie via email op de hoogte gehouden van belangrijk triathlon nieuws als het gaat om sportreglementen, verzekeringen en soortgelijke zaken. Gelegenheidsatleten of atleten die niet bij een club zijn aangesloten, of geen licentie hebben bij de federatie, krijgen deze mailings niet. Via deze weg willen we ook die atleten op de hoogte brengen van het nieuws in deze nieuwsbrieven.

Sportreglementen

Bij de aanvang van dit seizoen werden onze nationale sportreglementen aangepast aan de vernieuwde ITU reglementen. Nogal wat vernieuwingen (zoals de wijziging van de stayerafstand, ed.) drongen niet door en zorgden in het veld soms voor de nodige ongemakken. In de bijlage "Overzicht SR" vindt u  een beknopte samenvatting van de voornaamste pijnpunten. De volledige sportreglementen kun je via deze link raadplegen.

  

Dopingcontrole

Dopingpreventie is één van de prioriteiten van de Vlaamse overheid in het sportbeleid. We worden op wedstrijden steeds meer geconfronteerd met dopingcontrole. Ook de recreant ontsnapt hieraan niet. Belangrijke informatie over de rechten en plichten van de sporter vindt u hier (hoe verloopt een dopingcontrole?). Het niet naleven van de spelregels kan zware gevolgen hebben. Beter voorkomen dan te moeten genezen.

  

Dagverzekering

Niet aangesloten atleten die deelnemen aan een erkende VTDL wedstrijd (alle wedstrijden die op de VTDL-kalender staan) zijn via een dagverzekering verzekerd voor lichamelijke schade en burgerlijke aansprakelijkheid. De exacte polisvoorwaarden kan je hier inkijken.
Materiële schade (fiets) is niet verzekerd. Hiervoor verwijzen wij graag naar onze VTDL sponsor Callant Verzekeringen

 

Callant Verzekeringen kiest voluit voor onze sport

Op zaterdag 19 juni vond de 7de editie van de Triatlon Brugge plaats.

 

Traditiegetrouw nam de brugse verzekeringsmakelaar Peter Callant deel,  samen met 5 van zijn medewerkers. 

 

Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om het contract met de VTDL ( Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga) te verlengen tot na de Olympische Spelen van 2012 .Alle vlaamse professionele en recreatieve triatleten en duatleten zijn hierdoor goed verzekerd. 

 

Via deze sportsponsoring wil Callant Verzekeringen hun nieuwe concept www.verzekerjeonline.be bekend maken bij het grote publiek.

 

Op deze website kan elke particulier aan zeer voordelige tarieven zijn auto of fiets online verzekeren, alsook een brandverzekering of bijstandsverzekering afsluiten.

 

Doe de test en bereken je profijt.

 

 

Op de foto zaakvoerder Peter Callant, secretaris-generaal VTDL Stefaan Depaepe, alsook de atleten Luc Van Lierde en Bert Jammaer, beide eveneens gesponsord door Callant.
 
3athlon.be is onafhankelijk van de federatie. We nemen gewoon de teksten van de federatie over.