Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Vandermersch voor het goede doel in Regensburg
Uncategorized

Frederik Vandermersch voor het goede doel in Regensburg

34268_1523433409689_1350237699_31434500_891699_n.jpgOnlangs nam TDL atleet Frederik Vandermersch deel aan de Ironman teRegensburg. Opmerkelijk was dat Frederik zijn wedstrijd koppelde aaneen inzameling voor het goede doel namelijk: Save Children Of Hope.Deze organisatie zet zich in voor verschillende kinderen uit ontwikkelingslandenzoals bijvoorbeeld Kenia. Doel was om zich tijdens deze wedstrijd eveneens tekunnen kwalificeren voor de befaamde triatlon te Hawai die doorgaat op 9 october. (www.savechildrenofhope.org)

Als 22e age grouper kwam Frederik het water uit en na een sterk fietsnummer schoof hij geluidelijk aan op naar een 10e plaats. In de afsluitende marathon liep hij zich tot slot nog naar een schitterende 5e plaats in zijn age group. Met dit resultaat liep hij net naast  de rechtstreekse slots voor Hawai maar doordat 1 atleet zijn plaats voor Hawai niet opnam kan Frederik dit jaar toch nog aansluiten bij het groepje Belgen dat mag deelnemen.

Frederik dankt deze prestatie voornamelijk aan de steun van vrienden, familie, collega’s, trainer en trainingsgenoten maar voornamelijk het ijzersterke karakter en de motivatie om er volledig voor te gaan hebben Frederik tot dit resultaat kunnen loodsen.

Grootste drijfveer van Frederik is de jeugd en zelf hoopt hij ook een drijfveer te zijn voor hen. Nog een reactie van Frederik: "het is vooral leuk om dingen te doen waarbij er wederzijds respect is, iets wat heerst in triatlon, de mooiste sport die er bestaat"

Verslag van Frederik kan je alvast bekijken via volgend bestand: triathlon_voor_het_goede_doel_3