Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Voorbeschouwing BK OD te Doornik (UPDATE)
Uncategorized

Voorbeschouwing BK OD te Doornik (UPDATE)

trigt_logo_complet.gif

UPDATE: Peter Croes start eveneens op het BK dit weekend waardoor het SMO topteam zo goed als zeker het te kloppen team zal worden. Uittredend BK 2009 Axel Zeebroeck heeft zich eveneens aangemeld!

UPDATE: Marjiolein Truyers heeft zich onlangs ook aangemeld om deel te nemen aan het BK en zal dus de te kloppen atlete zijn voor de tittel..

Vandaag zijn we slechts een tiental dagen verwijderd van het Belgisch Kampioenschap OD triatlon dat dit jaar in het Waalse Doornik zal georganiseerd worden. Door afwezigheid van verschillende toppers is er zowel bij de vrouwen als mannen niet echt een topfavoriet wat de wedstrijden dan ook zeer spannend zal maken. 

Bij de mannen doet het podium van 2009 hoogstwaarschijnlijk niet mee. Uittredend Belgisch kampioen en ex-olympiër Axel Zeebroeck legde zich voornamelijk toe op de lange afstand, Bart Aernouts neemt op 3 september deel aan het WK duatlon en de sympathieke Kjell Verleysen kon zich door zijn lopende politieopleiding niet voorbereiden op het seizoen 2010. Een andere topper Peter Croes staat eveneens niet op de huidige startlijst zodanig dat de strijd voor de tittel helemaal open ligt. 

Grootste kandidaten op de tittel zijn misschien wel Stijn Goris, Marc Geerts en Simon De Cuyper. Stijn Goris zal dan wel echter mogen strijden tegen de uitgebreide delegaties van Atriac en Smo die wellicht gretig gebruik zullen maken van teamtactiek.Van Waalse kant wordt er vooral concurrentie verwacht van thuisatleet Michael Rosu, recent nog winnaar is Weiswampach.

Bij de beloften zal het voornamelijk uitkijken worden naar de EK-gangers Tom Vander Hoogerstraete, Willem Brems en Peter Denteneer. Gilles Cottyn vorig jaar als eerstejaars nog knap 3e is er deze editie wegens een hardnekkige knieblessure niet bij. Tom Mets en Geert Janssens lijken eveneens in staat te kunnen zijn om een ereplaats te kunnen bemachtigen. Pieter Heemeryck is er wegens blessure opgelopen door een valpartij eveneens niet bij.

Bij de vrouwen staat titelverdedigster Katrien Verstuyft eveneens niet aan de start wegens een blessure aan de voet.  Outsiders Karolien Geerts en Jolien Leweyllie lijken op de huidige inschrijvingslijst momenteel over de beste papieren te beschikken. Wel mogen ze zeker en vast concurrentie verwachten van de Waalse Alexandra Tondeur, recent nog winnaar op het EK duatlon voor beloften.

Voor het beloftenpodium bij de vrouwen worden bijgevolg ook dezelfde namen voorin verwacht. 

Voorlopige inschrijvingslijst: http://www.trigt.be/spip.php?rubrique92&lg=nl