Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gerrit Schellens maakt favorietenrol helemaal waar in Triatlon Almere
Uncategorized

Gerrit Schellens maakt favorietenrol helemaal waar in Triatlon Almere

286.jpg

Afgelopen weekend maakt onze landgenoot Gerrit Schellens zijn ambities helemaal waar in de UPC Holland Triatlon van Almere. De 44-jarige afscheidnemende Schellens kon dit jaar deze wedstrijd voor een 6e keer in zijn carrière winnen. Voor de wedstrijd was hij terecht zeer ambitieus en verkondigde hij meermaals dat hij resoluut voor de winst zou gaan. Grootste concurrentie van Belgische zijde mocht Schellens verwachten van onze landgenoten Pieter Vanhee, Dirk Bullen en Stijn Demeulemeester.  
 
Meteen al in het zwemmen ontbond onze landgenoot Gerrit Schellens zijn duivels. Tot zijn eigen verbazing slaagde hij erin om als eerste uit het water te kruipen met  een kleine voorsprong op zijn dichtste achtervolgers. Gerrit: "Dat is me in zeventien jaar nog nooit gebeurd. Ik wist niet wat me overkwam." Pieter Vanhee en Dirk Bullen konden de schade enigszins beperken in tegenstelling tot Stijn Demeulemeester die van toen al op achtervolgen was gewezen.
 
De atleten werden op de fiets niet gespaard van donder, bliksem en hagelstenen waardoor het dan ook een loodzware 180 km fietsen werd. Na 20 kilometer kreeg Gerrit Schellens al snel het gezelschap van hardrijder Dirk Bullen. Iets later sloot ook de Nederlandse atleet Strijk aan. Met drie konden ze in elkaars gezelschap het fietsen op reglementaire afstand beëindigen. Bullen kwam als eerste de wisselzone binnengereden met in zijn zog Schellens en Strijck. Demeulemeester volgde op iets maar als 2 minuten.
 
In de afsluitende marathon stond er echter geen maat meer op favoriet Schellens. Met een schitterende marathontijd van 2.41.34 degradeerde hij de rest van het deelnemersveld tot de achtergrond. Met maar liefst 15 minuten voorsprong haalde hij het voor de Nederlander Strijck. Met een eindtijd van 8u19m05s (na uitgebreide knuffelronde) kwam zelfs parcoursrecord in gevaar maar de weersomstandigheden beslisten daar spijtig genoeg anders over. Dirk Bullen hield in zijn afsluitende marathon vrij goed stand en eindigde als 8e in een tijd van 9u05m27s. ITC-atleet Pieter Vanhee kwam een kleine minuut later als 9e man over de finish. Dirk Baelus als 17e. 
 
Nieuwsblad door Willy Goossens: Hier
Uitslagen: Hier
Foto verslag: Hier