Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Smolders en De Groote primus in Viersel
Uncategorized

Smolders en De Groote primus in Viersel

294_viersel2010_dames.jpg587_viersel2010_heren.jpg

 
 
In Viersel werden er dit weekend heel wat wedstrijden georganiseerd door KTT. De mannen wedstrijd over de 1/4 afstand werd er gewonnen door hardrijder Johan Smolders. Bij de vrouwen werd het een veel spannender wedstrijdverloop waar Marjolein Truyers in de laatste meters nipt de duimen moest leggen tegen Sophie De Groote.
 
Bij de mannen was het Dirk Leman die als eerste de oever kon bereiken. De favorieten voor de overwinning waaronder Johan Smolders, Koen De Weerdt, Wouter Vandermast, Hans Moonen en Mario Appermans volgden op een kleine afstand. 
 
In de 40 kilometer non stayer was het Johan Smolders die van een 26 plaats naar de kop van de wedstrijd kon opschuiven. Niemand kon bij de hardrijder van het planet X team aanpikken waardoor hij dan ook met een comfortabele voorsprong aan de afsluitende 10 kilometer kon beginnen. 
 
In de achtergrond was het Tim Jacobs die nog het dichtst kon naderen op een ontketende Johan Smolders. Jacobs eindigde als 2e met een snelste looptijd terwijl Wouter Vandermast het podium kon vervolledigen. A-xus atleet Hans Moonen naderde in het looponderdeel nog vrij dicht op het podium en verwees Mario Appermans nog naar een 5e plaats.
Bij de vrouwen was het TEAM 185 atlete Anke Mathysen die als eerste uit het water kwam gekropen.  Eenmaal op de fiets was er wel niets meer te doen tegen Marjolein Truyers die met een kleine achterstand aan het fietsen begon. Sofie De Groote kon niet aanpikken waardoor Truyers met een kleine voorsprong aan het lopen kon beginnen.
 
 Truyers zag haar voorsprong stilaan minderen op een sterke Sophie De Groote. Beide atleten kwamen samen en bleven dit ook tot het einde waar er zou gespurt worden voor de overwinning. De Groote beschikte nog over de beste krachten en haalde de overwinning nipt binnen met 2′ seconden voorsprong op Truyers. In de achtergrond was het nog Ilse Geldhof die de 3e plaats kon bemachtigen voor de snelste zwemster Mathysen. 
 
De omkaderde 1/8e triatlon werd bij de mannen gewonnen door de jonge Marten Van Riel voor Geert Janssens en  Victor Campenaerts.
 
Bij de vrouwen ging de overwinning naar  Louise Vandenbroucke voor Ann Mertens en Tinneke Van Biesen.